Ministrul Marilor Proiecte, Dan Sova, a declarat marti seara, la DIgi24, ca va prezenta joi toate documentele din 1997 incoace care au legatura cu proiectul Rosia Montana si Guvern. Premierul Ponta precizase in cursul zilei ca exista o licenta de exploatare acordata in 1999 si ca mai multe detalii vor fi oferite miercuri de ministrul Dan Sova, care va face publice toate documentele legate de acest dosar.

"Exact asa cum a spus premierul, in cursul zilei de maine, am primit sarcina, maine voi face o mapa cu toate documentele care tin de Rosia Montana din 1997 incoace, o voi prezenta premierului si joi vom prezenta si succesiunea tuturor acestor documente care au legatura cu proiectul Rosia Montana si Guvernul Romaniei", a declarat Dan Sova pentru Digi24.

Ministrul a mai spus ca aceste documente nu erau secrete si ca "urmau sa fie prezentate oricum in comisia parlamentara", dar nu ar putea sa spuna de ce nu au fost date publicitatii pana acum. "Nu am fost in Guvern pana acum", a precizat Dan Sova.

Primul ministru Victor Ponta a precizat marti, raspunzand intrebarilor ziaristilor, ca exista o licenta de exploatare acordata in 1999 si ca mai multe detalii vor fi oferite miercuri de ministrul Dan Sova, care va face publice toate documentele legate de acest dosar.

"In 1999 s-a acordat licenta de exploatare pentru Minvest, in 2000 a fost transferata catre Rosia Montana si de atunci s-au desfasurat negocieri. Domnul Sova va va pune maine la dispozitie documentele din toti acesti 14 ani. Suma respectiva este invocata in mai multe adrese oficiale trimise de catre compania cuprinzand cheltuieli facute pana acum, pt ca au fost cheltuieli acolo si eventualele pierderi comerciale. (...) Sunt evaluari facute in privinta despagubirilor de pana la 2 miliarde de euro pierderi calculate de companie", a precizat Victor Ponta, adaugand, in ceea ce priveste un proces intentat Romaniei, ca "acest lucru probabil ca se va intampla".