Luni dimineata, la ora 10:00, este programata o intalnire oficiala in cadrul USL, la care vor lua parte delegatii ale tuturor partidelor din alianta, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea duminica seara la B1TV. Social-democratul a precizat ca in sedinta de luni urmeaza sa se clarifica ultimele probleme aparute in alianta, pe agenda discutiilor intrand si "anumite critici pe care dl. Antonescu i le-a adus premierului Ponta".

Liviu Dragnea, in emisiunea "Interviurile lui Ion Cristoiu"Foto: Captura B1TV

Liviu Dragnea a adaugat ca liderii USL vor stabili daca se mai respecta protocolul Uniunii Social Liberale si daca partidele componente vor continua in aceasta alianta, transmite B1TV.

"Nu e o intalnire de rutina, pentru ca n-are rost sa ne ascundem, e o lunga perioada de timp in care s-au facut tot felul de afirmatii in spatiul public, in care s-au pus sub semnul intrebarii cateva dintre marile proiecte ale USL - regionalizare, descentralizare, Constitutia, obiective pe care trebuie sa le discutam, sa le ducem la capat. In afara de faptul ca poate am fost votati ca am fost foarte frumosi, ca am avut mustata (...). Oamenii au votat si programul nostru politic pe care l-au aflat din 2011, nu din campanie. Aceste obiective mari au fost asumate de noi, prezentate", a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

"Tot maine trebuie sa discutam despre tot felul de critici aduse de dl. Crin Antonescu d-lui Victor Ponta, dar si PSD, poate n-au fost facute cu rea credinta, dar trebuie sa le discutam pentru ca majoritatea pesedistilor au televizoare acasa si nu le place tot timpul cand un coleg din USL are acest comportament. Si sa stabilim daca mai putem respecta protocolul si, dincolo de protocol, care este o foaie de hartie, daca gasim mai multe lucruri care ne unesc decat care ne despart. Din punctul nostru de vedere, nu ne desparte nimic. (...) Si maine trebuie sa dam raspunsul la aceste intrebari care sunt importante", a adaugat vicepremierul.

"Indiferent de tonul folosit, au fost critici destul de dure. Astea fac foarte rau USL", a adaugat Dragnea, adaugand ca ele influenteaza inclusiv actul de guvernare. "Nu e profitabil sa ne caram pumnii in cap", a apreciat Dragnea.

"Daca lucrurile raman asa, USL nu va functiona bine. S-au acumulat prea multe tensiuni. N-am luat in calcul ruperea USL, dar nici nu tinem mortis sa pastram USL cu orice pret, chiar daca lucrurile nu vor functiona. Nu putem sa fim ipocriti, avem o problema", a mai declarat Dragnea.

Intrebat despre declaratiile lui Crin Antonescu facute duminica dimineata la ProTV, potrivit carora Victor Ponta ar fi un candidat redutabil la prezidentiale, Liviu Dragnea a precizat ca intr-adevar actualul premier ar fi un candidat bun insa nu intra in planurile USL ca el sa candideze din partea aliantei pentru Cotroceni. Vicepremierul a precizat ca acest lucru nu intra nici in planurile lui Victor Ponta.

"Eu am vazut emisiunea, nu-mi aduc aminte exact cuvintele astea, dar nu-l contrazic pe dl Crin Antonescu. Victor Ponta este un om politic care in Romania astazi are o cota de incredere foarte ridicata. Desigur ca poate fi un candidat puternic pentru orice functie, inclusiv pentru functia de presedinte. Noi nu luam in calcul aceasta candidatura, nici noi ca partid, nici Victor Ponta personal", a afirmat Liviu Dragnea.

Intrebat de Ion Cristoiu despre criticile facute de Crin Antonescu la adresa lui Ponta, dupa schimbarea procurorilor, Dragnea le-a descris drept total exagerate, descriind afirmatiile lui Ponta la adresa procurorului Papici nu au fost deloc gresite, premierul explicand pur si simplu anumite proceduri din justitie.

"De ce sa consider o greseala afirmatiile lui Ponta? El este un om politic viu si de cand il stiu el are cuvintele la el. Pur si simplu a explicat un procedeu. Nu am vazut si nu am simtit nicio presiune asupra justitiei prin faptul ca Ponta explica niste proceduri", a declarat Dragnea.

Liderul PSD a declarat ca nu s-a asteptat nicicum la un asemenea atac la adresa lui Ponta din partea lui Crin Antonescu.

"Nu m-am asteptat la reactia lui Crin Antonescu. Daca eu acum explic niste proceduri de la Camera Deputatilor inseamna ca vorbesc in numele lui Valeriu Zgonea? Acuzatiile lui Antonescu mi s-au parut exagerate", a mai precizat vicepremierul.