Reuniunea conducerii USL de luni va lua in discutie cateva prioritati parlamentare, a declarat duminica, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune Romania TV, premierul Victor Ponta, copresedinte al Uniunii, subliniind ca nu asteapta niciun fel de explicatii de la colegul sau Crin Antonescu, presedinte al PNL.

"Maine avem sedinta obisnuita a USL, sunt cateva prioritati parlamentare pe care trebuie sa le discutam. Ca sa fiu foarte sincer, eu, cel putin, nu astept niciun fel de explicatie de la domnul Antonescu. Daca, sigur, vom discuta la USL ce planuri mai are domnia sa, sigur ca discutam. Dar eu nu ma duc la USL ca sa cer explicatii. Nici vorba. Ma duc la USL ca sa discutam ce avem de facut saptamana viitoare in Parlament si, ma rog, proiectele noastre comune. (...) Noi am avut niste congrese in care am desemnat un candidat la prezidentiale si unul la functia de prim-ministru. Daca este nevoie sa schimbam ceva, la cererea colegilor de la PNL, o sa discutam, dar, sincer, nu stiu si nu vad in acest moment despre ce este vorba", a spus premierul, potrivit Agerpres.

Intrebat despre afirmatia lui Crin Antonescu conform careia daca sondajele arata ca un lider al PSD sta mult mai bine in sondaje decat un eventual candidat liberal, atunci este o consecinta logica, si pe baza protocolului, ca PSD va fi cel care va trebui sa dea prezidentiabilul, Ponta a aratat ca trebuie sa-si si doreasca acest lucru.

"Pai mai trebuie sa vreau si eu. Or, eu am spus foarte clar - si asta am spus in fata congreselor reunite ale PSD, PNL, PC - ca vreau sa candidez la functia de prim-ministru, dupa cum stiti am si obtinut-o cu sprijinul USL initial, dupa aceea, in decembrie, prin votul popular. Am niste lucruri de facut pana in 2016 si deci eu nu intru in discutia asta. Daca este un alt lider PSD care sa aiba sanse mai mari decat domnul Antonescu la prezidentiale, nu stiu, pentru ca nu am masurat niciodata, sociologic vorbind, asa ceva", a aratat presedintele PSD.

In opinia sa, Crin Antonescu este mai bun decat el, care nu candideaza la prezidentiale.

"Este ca la fotbal: cel care joaca este mai bun totdeauna decat cel care nu intra pe teren. Deci sigur este mai bun, ca eu nu candidez. Important este sa fie mai bun - si eu cred ca este mai bun - decat, nu stiu, Emil Boc, Elena Udrea, cei care vor candida din partea..., ma rog, Dan Diaconescu", a aratat Ponta.

Premierul a mai sustinut ca intre el si copresedintele USL, Crin Antonescu, nu exista niciun fel de tensiune.

"Nu e nicio tensiune. Este o tensiune, si o vad si eu ca si dumneavoastra la televizor, in aparitii publice, a domnului Antonescu legat de candidatura domniei sale, dar isi indreapta tirul in mod gresit asupra mea. Eu trebuie sa-l ajut, nu-l incurc in niciun fel. Eu sunt tinta si pentru Traian Basescu si pentru Crin Antonescu si banuiesc ca fiecare candidat de anul viitor va da, am vazut, nu stiu, Predoiu, Udrea, toti vor da in guvern. Pana la urma, e oarecum natural. Eu sunt cel care fac, ei sunt cei care vorbesc si atunci ce sa faca, despre ce sa vorbeasca? Ma critica pe mine. E un lucru care, repet, pana la un punct, mi se pare firesc", a spus Ponta.

In opinia sa, conferinta de presa de vineri a liderului PNL, a fost totusi "naucitoare".

"Iesirea de vineri a fost cel putin naucitoare, ca sa folosesc un termen asa... Nu a inteles nimeni nimic vineri, nici de la noi, nici de la PNL", a spus copresedintele USL.