Postul Romania TV a realizat marti seara o emisiune in direct de la vila de protocol Dante, aflata langa resedinta lui Traian Basescu, realizatorii emisiunii sustinand ca presedintele a primit "o noua lovitura", pentru ca premierul Ponta va da "vila lui Basescu" Ambasadei SUA. Moderatorii si invitatii emisiunii au dezbatut despre cum seful statului "va ramane fara piscina sa preferata", la doar cateva ore dupa ce, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Controceni, presedintele Traian Basescu a facut referire de trei ori la deputatul PSD Sebastian Ghita, care controleaza postul de televiziune Romania TV.

Ciutacu si Dogaru prezinta piscina din vila DanteFoto: Captura RTV.net

In "Editia de seara" de marti, moderata de Victor Ciutacu si Laura Chiriac, au fost invitati col. (r) Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu (PNL), senatoarea PSD Gabriela Vranceanu Firea, purtatoarea de cuvant a PDL Adriana Saftoiu si jurnalista Liliana Ruse. Acestia au discutat despre "piscina incalzita, ravnita de toata lumea" a vilei Dante, sustinand ca este "piscina in care inoata presedintele in fiecare zi", "spatiul de relaxare care il mentine in forma pe Traian Basescu".

Ei au si prezentat faimoasa piscina, acuzand "luxul" pregatit pentru Traian Basescu. "Acolo e si un spatiu de fitness, de sport (...) Putem intelege supararea domnului presedinte, e o lovitura dura pentru domnia sa", a comentat Laura Chiriac.

Ciutacu si Dogaru prezinta piscina din vila Dante

Ciutacu si Dogaru prezinta piscina din vila Dante

Foto: Captura RTV.net

Astfel, ei au mentionat ca presedintele "va ramane fara piscina sa preferata", dupa ce premierul Victor Ponta anuntase cu o seara in urma, intr-o emisiune la Antena 3, ca exista negocieri cu una dintre ambasade pentru a inchiria Vila Dante. Potrivit celor de la Romania TV, "numele prezumtivului beneficiar este Ambasada Statelor Unite la Bucuresti", pe burtiera postului curgand "Vila Dante, o noua lovitura pentru Basescu", "Ponta da vila lui Basescu Ambasadei SUA".

In cadrul emisiunii a intervenit apoi purtatorul de cuvant la Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea. Acesta i-a acuzat pe jurnalistii RTV ca dezinformeaza cand afirma ca vila Dante este "vila presedintelui Basescu" si le-a transmis ca "mai bine ar intreba la RAAPPS despre chermezele si zilele de nastere pe care si le petrec acolo ministrii cabinetului Ponta".

"Dezinformati grosolan in momentul in care afirmati ca aceea este vila presedintelui Traian Basescu. Vila Dante nu este vila presedintelui Traian Basescu. Am rugamintea ca atunci cand faceti astfel de afirmatii sa aduceti si niste probe: un contract semnat intre presedinte si RAAPPS ca dovada de incredintare a acestei vile de catre RAAPPS presedintelui Romaniei. Pana atunci, dvs va aflati pe un teren de simple speculatii si poate mai bine ati intreba la RAAPPS despre chermezele, despre zilele de nastere pe care si le petrec acolo ministrii cabinetului Ponta. In acea vila despre care spuneti ca este a presedintelui se petrec chermeze si aniversari de onomastici ale ministrilor guvernului Ponta. Intrebati la RAAPPS si ei o sa va informeze", a declarat Bogdan Oprea.

Moderatorii emisiunii l-au contrazis vehement, sustinand ca insusi presedintele a vorbit despre faptul ca inoata in piscina vilei Dante.

"Folositi timpul prezent, ca presedintele locuieste acum acolo... A spus presedintele ca foloseste acea vila dupa bunul sau plac? Difuzati declaratia. Nu este o vila care sa fie pusa la dispozitia presedintelui Romaniei. Drept dovada, va mai spun o data, acolo isi tin zilele de nastere ministrii din cabinetul Ponta", le-a raspuns Oprea.

Intrebat daca seful statului a inotat vreodata in piscina vilei Dante, purtatorul de cuvant a spus: "Probabil ca da, in niciun caz nu o mai face de luni bune, daca nu de ani buni".

Ulterior in cadrul emisiunii, senatoarea Gabriela Vranceanu Firea a sustinut ca a sunat la Secretariatul General al Guvernului pentru a se interesa cu privire la acuzatiile purtatorului de cuvant al Presedintiei, respectiv daca au avut loc petreceri ale ministrilor cabinetului Ponta in vila Dante, ea precizand ca raspunsul a fost "Negativ, este o dezinformare, aici au avut loc doar intalniri oficiale guvernamentale, foarte rar".

Reamintim ca premierul Victor Ponta a sustinut anul trecut, in preajma referendumului privind demiterea presedintelui, ca Traian Basescu ar fi cerut RAAPPS sa-i amenajeze Vila Dante pentru a locui acolo la finalul mandatului de presedinte. Basescu a dezmintit informatia si a anuntat ca-l va da in judecata pe Ponta pentru calomnie, in conditiile in care premierul nu a facut publica o dovada ca Traian Basescu a cerut acest lucru RAAPPS.

Mai mult, Guvernul a organizat chiar in duminica referendumului din 29 iulie 2012 o Zi a Portilor Deschise la vila Dante din Bucuresti.

Vila Dante se invecineaza cu Vila Lac 3, resedinta oficiala a lui Traian Basescu.