Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, nu si-a propus sa candideze la Presedintie, a spus consilierul sau Adrian Vasilescu, in cadrul emisiunii "Impartial", difuzata vineri seara la Digi24. "Ar trebui ca Mugur Isarescu sa mai aiba un mandat la BNR", a sustinut Vasilescu.

Adrian VasilescuFoto: AGERPRES

"Candidatura guvernatorului este o problema de vointa personala, nu si-a propus sa candideze la Presedintie. Chestiunea candidaturii e o problema serioasa, trebuie sa te gandesti, sa te pregatesti, nu merge sa te prezinti individual. O candidatura la Presedintie fara un partid puternic in spate nu are succes. Pe de alta parte insa, e foarte limpede ca in acesti ani in care a facut dovada ca, desi Romania a mers pe valurile crizei, stabilitatea financiara a fost asigurata in toate momentele. De aici incolo, probabil in 2015 sa vedem ca se naste un nou ciclu economic, care va trebui sa sa vina cu avant, este nevoie de o baza foarte solida, care nu poate fi decat stabilitatea financiara a tarii. Mugur Isarescu ar trebui sa mai aiba un mandat la BNR. Este singurul lucru bun care se poate face la BNR pentru viitorul tarii. De ce sa isi schimbe scena?", a declarat Adrian Vasilescu.

Acesta a dezvaluit si motivele candidaturii guvernatorului la Presedintie in 2000: "Candidatura din 2000 a fost un exercitiu. A acceptat pentru ca in acel timp erau trei obiective stabilite la Guvern: cresterea economica, dezinflatia si integrarea UE in 2007. A lasat totul la cheie. A candidat pentru ca Guvernul sa functioneze bine".