Copresedintele USL, Crin Antonescu, a declarat la B1 TV ca liberalii nu vor accepta cresterea cotei unice atata timp cat vor fi la guvernare. Antonescu a confirmat ca a existat o discutie in acest sens intre premierul victor Ponta si ministrul Daniel Chitoiu.

"Victor Ponta nu a facut o asemenea propunere, a facut pe fuga, ca intr-un soi de avanpremiera, a evocat cateva variante. Un lucru e clar: PNL nu va accepra majorarea cotei unice atat timp cat va fi la guvernare. In plus, stiti foarte bine ca premierul Ponta a invocat chiar in vizita sa din SUA ca unul dintre atuurile Romaniei este cota unica de 16%", a spus Crin Antonescu.

Liderii USL au vorbit la finalul ultimei sedinte a Uniuniidespre varianta reducerii TVA si cresterii cotei unice in contextul discutiilor legate de constructia bugetara pentru anul 2014, potrivit Mediafax. Pentru inceputul discutiilor a fost vehiculat un cuantum de 20 sau 22% pentru cota unica, respectiv pentru TVA sau o aducere a ambelor la un acelasi nivel, in functie de eventuale simulari realizate pentru bugetul pe 2014.