Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi seara, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, ca priveste "cu rezerva, cu retinere" acuzatiile lansate de senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu, potrivit carora Traian Basescu ar fi spalat 7 milioane de dolari, impreuna cu Theodor Stolojan, in campania din 2004, dar ca "nu le ignora". Astfel, Antonescu a anuntat ca, in zilele urmatoare, liberalii vor avea o discutie in grupul parlamentar cu Rosca Stanescu si, "daca exista elemente serioase" cu privire la aceste acuzatii, ar trebui facuta o "o comisie parlamentara, ceva".

Intrebat despre recentele actiuni ale lui Sorin Rosca Stanescu, Antonescu a declarat: "Va referiti la ceea ce domnia sa considera a fi dezvaluiri legate de Traian Basescu si de bani si de conturi? Eu privesc cu rezerva, cu retinere aceste lucruri. In acelasi timp, nu aleg sa le ignor. Si, daca nu la sfarsitul acestei saptamani, cu siguranta la inceputul saptamanii viitoare, vom avea o discutie si in grupul parlamentar cu Sorin Rosca Stanescu, pentru a vedea daca exista elemente serioase legate de aceste lucruri, pentru ca atunci ar trebui sa facem, stiu eu, o comisie parlamentara, ceva. Vom vedea si care este reactia autoritatilor, pentru ca eu cred totusi ca in fata unor asemenea afirmatii, de o asemenea concretete, cineva trebuie totusi sa puna mana, sa vada despre ce e vorba si intr-un termen rezonabil sa spuna: sunt niste facaturi, sunt niste falsuri, sunt niste aberatii sau exista niste indicii pe urma carora mergem, sa vedem ce facem. Eu, repet, nu m-ati vazut sarind si denuntand nici pe dl Basescu, nici pe altii, privesc cu retinere, pentru ca afirmatiile sunt de o gravitate maxima si mi se pare ca reactia normala este retinere. Dar nu ma fac, pe de alta parte, ca nu le-am auzit".

Intrebat, de asemenea, daca este solidar cu actiunile declansate de Dan Voiculescu impotriva ziarului Evenimentul zilei si a postului B1 TV, liderul PNL a raspuns "Nu, in niciun caz". "Si B1 TV si EVZ, de cativa ani buni, sustin o campanie extrem de intensa, cu accente chiar maniacale si cu siguranta uneori abjecte, impotriva mea. Acest fapt, insa, nu ma clinteste deloc in convingerea ca orice incercare de a inchide administrativ, de a desfiinta, de a reduce la tacere un organism de presa este una nesanatoasa si nedorita intr-un peisaj democratic. Nu impartasesc, nu sustin, nu agreez asemenea actiuni. Cum nu agreez incercarea de linsaj impotriva tot a unui post de televiziune, care este Antena 3, si la care de pilda dvs ati participat cu mult sarg", a spus Antonescu la B1 TV.

El a declarat totodata, insa, ca "nu il stanjeneste" faptul ca este intr-o alianta cu partidul lui Voiculescu. "Dl Voiculescu, in calitatea sa de presedinte fondator si, in orice caz, un om cu mare influenta in Partidul Conservator, era cunoscut in momentul in care ne-am asociat, cand am facut USL, cum ar fi acum sa spun ca ma stanjeneste, pentru ca ce? Daca dl Dan Voiculescu are probleme in Justitie, le rezolva Justitia (...) nu vad ce ar trebui sa fac eu ca sa sporesc confortul dvs", a mai spus Antonescu.