Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca că alegerea ca preşedinte al ţării a lui Crin Antonescu depinde în primul rând de capacitatea acestuia de a obţine voturi şi a atenţionat că este posibil ca liderii locali PSD să nu se mai implice în susţinerea lui dacă Antonescu va continua să vorbească de rău PSD. Pe de alta parte, Ponta a declarat ca spera ca DNA să se schimbe după plecarea lui Daniel Morar, în sensul de a fi condamnate toate actele de corupţie indiferent de zona politică în care sunt identificate, dar că, din păcate, nu vede nicio schimbare în acest sens, potrivit Mediafax.

Victor Ponta la Antena 3Foto: Captura Antena 3

Întrebat la Antena 3 dacă Antonescu nu va avea probleme în a fi ales preşedinte dacă liderii locali ai PSD "ridică piciorul de pe pedala de acceleraţie" anul viitor şi nu se implică în campania pentru alegerile prezidenţiale, Ponta a răspuns: "Dacă Crin va continua să vorbească de rău de PSD, probabil că se va întâmpla lucrul ăsta. Eu sper că nu o facă".

El a mai afirmat că Antonescu, dacă vrea să devină preşedintele tuturor românilor, trebuie să "vorbească frumos" cu toţi şi să vadă exact ce doresc simpatizanţii PSD, ca şi cei ai UDMR, PNL, PPDD sau altor partide ori cei care nu susţin niciun partid: "Vreau un preşedinte care să-i reprezinte pe toţi. Sigur, în primul rând pe pesedişti, că eu sunt preşedintele PSD", a adăugat Ponta.

Victor Ponta a asigurat însă că nu vede ca posibil un scenariu în care PSD să nu îl mai susţină pe Antonescu la prezidenţiale decât dacă acesta nu va mai dori să candideze, iar el, ca lider al social-democraţilor, să preia candidatura.

  • Ponta: Nu s-a schimbat nimic la DNA dupa plecarea lui Morar

"Eu am sperat că DNA-ul, după epoca lui Daniel Morar, se va schimba. Din păcate, eu nu văd nicio schimbare la DNA, în sensul în care ce a fost până în 7 mai 2012 este perfect în România", a afirmat Victoe Ponta, duminica seara, la Antena 3, potrivit Mediafax.

El a explicat că spera ca DNA să se schimbe în sensul de a condamna toate actele de corupţie indiferent de zona politică în care erau descoperite, dar a arătat că, deşi Guvernul a înaintat zeci de plângeri, nu a fost stabilită nicio vinovăţie pentru neregulile identificate înainte de 7 mai 2012, momentul preluării guvernării de către USL.

"Domnule, fluieră-i pe toţi când faultează, nu poţi să fluieri doar într-o direcţie", a incheiat premierul.