Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV, ca va exista atat o autostrada Sibiu-Brasov-Bacau, cat si una intre Sibiu si Pitesti, mentionand ca este posibil, in opinia sa, ca cea dintre Sibiu si Brasov sa fie construita prima.

Dragnea a fost intrebat despre oportunitatea si destinatia accizei la carburant. "Acei 7 eurocenti la carburant se duc direct in autostrazi", a raspuns el, potrivit Mediafax.

Ministrul Dezvoltarii a precizat ca nu se poate spune la acest moment cu exactitate catre care tronson sunt indreptati banii, pentru ca sumele colectate merg in Buget, si de acolo sunt repartizate catre autostrazi.

"Am inteles de la colegii de la Finante ca nu s-a putut pune direct ca acesti 7 eurocenti sa mearga direct intr-un buget special", a spus Dragnea, mentionand ca motivul tine de legislatia UE.

Vicepremierul a mai declarat, raspunzand unei intrebari, ca va exista atat o autostrada de la Sibiu la Brasov, care va ajunge pana la urma la Bacau, cat si una de la Sibiu la Pitesti.

"Nu se fac in acelasi timp", a mai spus Dragnea.

Intrebat care dintre cele doua se va face prima, vicepremierul a raspuns ca acest lucru va fi anuntat, fiind reglementat intr-un "master plan".

"Este posibil ca prima sa fie Sibiu-Brasov. Este posibil. Nu va poate da nimeni un raspuns acum, pentru ca aceste lucruri se negociaza si cu Comisia Europeana, pentru ca este vorba despre traseele de transport european. Este o anumita parte din Europa care doreste ca prima sa inceapa Sibiu-Pitesti si exista si o alta parere, ca prima sa fie Sibiu-Brasov", a spus Dragnea.

Intrebat care este parerea sa, vicepremierul a raspuns: "A mea ar fi Sibiu-Brasov. Nu stiu cat va conta".