Vicepremierul Liviu Dragnea a fost intrebat, in emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de ProTV, daca ii este frica de posibilitatea de a ajunge in inchisoare dupa procesul privind referendumul, el precizand ca nu crede ca in Romania anilor 2013 si 2014 poate fi trimis la puscarie cineva nevinovat, transmite Mediafax.

Intrebat daca ii este frica de posibilitatea de a ajunge in puscarie in urma procesului privind organizarea referendumului din 2012, Dragnea a raspuns: "Pana la urma in acest dosar nici macar nu este vorba despre ce va pati Liviu Dragnea. La finalizarea acestui proces noi vom sti daca in Romania mai putem vorbi despre democratie. Vom sti daca in Romania mai avem dreptul sa facem campanii electorale. Pentru ca de fapt asta e subiectul dosarului".

El a precizat ca in dosarul privind referendumul este acuzat ca a trimis SMS-uri pe care nu le-a trimis si ca a facut si a utilizat un sistem informatic pe care nu l-a facut si nu l-a utilizat.

"Nu mai vorbesc despre faptul ca patru procurori au fost in dosar si au iesit de buna voie si a trebuit sa vina nu stiu cine, ca altcineva pierduse benzina, va fi alt subiect de discutie, altadata. Dar acest dosar vorbeste despre posibilitatea ca convingerea unor oameni sa vina la vot, repet, fara sa se incalce vreo lege, reprezinta un folos necuvenit nepatrimonial pentru un partid, adica o infractiune. Noi vorbim de SMS-uri care au fost folosite in campania electorala si acum este prima data cand dau public aceasta informatie: sunt acuzat ca am trimis niste SMS-uri pe care nu le-am trimis, sunt acuzat ca am facut un sistem informatic pe care nu l-am facut, sunt acuzat ca am utilizat un sistem informatic pe care nu l-am utilizat si asta nu o spun eu acum, exista probe clare la dosar si declaratii sub juramant care sigur ca n-au fost luate in seama", a spus Dragnea.

Intrebat din nou daca ii este frica de posibilitatea de a ajunge in puscarie, Dragnea a raspuns: "Nu mi-e frica decat de Dumnezeu. Si eu nu cred ca in Romania in anul 2013 si la anul, in 2014, se poate pune problema ca cineva complet nevinovat sa mearga in inchisoare pe o acuzatie care are ca substanta esenta democratiei, si anume votul liber. Faptul ca eu incerc sa va conving pe dumneavoastra sa veniti la vot inseamna ca daca va dau un pliant, eu sau oricine altcineva, aia inseamna infractiune. Daca iese cineva la televizor si spune 'Nu veniti la referendum', ceea ce incalca legea referendumului, aia nu este infractiune".

El a mai precizat ca este onorat daca trebuie sa plateasca pentru cei 7,4 milioane de oameni care au votat cum a votat si el la referendum. "Am in spate 7,4 milioane de oameni care au votat asa cum am votat si eu. Daca trebuie sa platesc pentru ei, sunt onorat", a spus Dragnea.