Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminica, raspunzand unei intrebari, ca este bucuros ca Gino Iorgulescu a ajuns presedintele LPF, pentru ca era nevoie de o schimbare, insa a precizat ca nu el a organizat alegerile si ca nu el a votat, scrie Mediafax.

"Si eu si premierul suntem foarte buni prieteni cu Gino Iorgulescu si l-am incurajat sa mearga pana la capat si sa candideze pentru a doua oara. In acea zi am stat pana seara tarziu la Guvern si eu si premierul cu fiecare ministru pentru buget si am fost la mine acasa, unde am un apartament inchiriat, foarte aproape de acel minihotel, care nu cred ca e al lui Dorin Cocos, ca am inteteles ca asa a iesit in presa. Si am fost sa mancam la acel hotel - eu stau singur in Bucuresti, el mi se pare ca Daciana era plecata, am fost amandoi sa mancam. In acel hotel era si Gino si sigur ca a aflat si am urcat sus si am baut o apa si o cafea si, sigur, am vorbit cu el. Dar nu noi, nu eu am organizat alegerile. Nu inseamna ca nu stiu sa le organizez, dar nu le-am organizat eu. Nu eu am votat, nu Victor a votat", a spus Dragnea in emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica la ProTV.

El a subliniat insa ca era nevoie de o schimbare in fotbal. "Dar va spun cu sinceritate: eu-s foarte bucuros ca Gino Iorgulescu a ajuns presedintele Ligii. Eu simteam nevoia, neavand ceva concret de acuzat la adresa lui Mitica Dragomir, dar totusi 17 ani de zile e mult. Eu am fost presedinte de Consiliu 12 ani. Va spun, deja al patrulea mandat la mine ma facea sa merg in gol, nu mai pot sa livrez dupa atatia ani de zile. Era nevoie de o alta abordare in fotbalul romanesc", a spus Dragnea.

Fostul conducator al FC National, Gino Iorgulescu, a fost ales, joi, in functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el invingandu-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Prosport a relatat ca Iorgulescu s-a intilnit, miercuri seara, la un hotel cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea si cu zece oficiali ai unor cluburi de fotbal. Noul presedinte al LPF a declarat apoi, intr-o conferinta de presa, ca vrea ca politicul, domeniu din care cunoaste foarte multa lume, sa ajute fotbalul de acum incolo si a precizat ca a fost sustinut moral de premierul Victor Ponta.

Dragnea: Politia nu a trecut la autoritatile locale pentru ca nu au vrut Radu Stroe si PNL

Vicepremierul Liviu Dragnea a mai declarat duminica, la ProTV, ca Politia nu a trecut la autoritatile locale pentru ca nu au vrut Radu Stroe si PNL si ca porturile mici de pe Dunare nu au fost descentralizate tot in urma pozitiei PNL.

Potrivit lui Dragnea, Politia nu a trecut la autoritatile locale pentru ca nu au vrut Radu Stroe si PNL. "Ni s-a spus ca daca se face afectam siguranta nationala", a spus el.

El precizat ca nu s-a pus problema unor amenintari cu iesirea PNL de la Guvernare.

Dragnea a spus ca data fiind pozitia PNL s-a decis ca in aceasta etapa Politia sa nu treaca la autoritatile locale.

Ministrul a precizat ca pentru politisti ar fi fost mai bine - ar fi primit bani in plus si sporuri pentru uniforma si hrana.

El a mai spus ca tot in urma pozitiei PNL si a ministrului Transporturilor s-a decis ca porturile mici de pe Dunare sa nu fie descentralizate.

Dragnea a mentionat ca PNL a invocat, legat de porturile mici, faptul ca ar fi afectata circulatia pe Dunare.

Dragnea: PSD n-are motiv acum sa se gandeasca la alt candidat in 2014 in afara lui Antonescu

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca atacurile in USL au venit mai mult dinspre PNL si ca "e bine sa te gandesti, cand tot ii cari pumni in cap unuia, daca rezista la nesfarsit", el precizand insa ca PSD isi respecta hotararea privind candidatul USL, transmite Mediafax.

El a spus, raspunzand unei intrebari, ca atacuri in USL au fost mai mult din partea PNL catre PSD. "E bine sa te gandesti, cand tot ii cari pumni in cap unuia, daca rezista la nesfarsit", a afirmat Dragnea la ProTV.

Intrebat daca el este dispus sa reziste la nesfarsit unor astfel de atacuri, Dragnea a raspuns: "Eu nu. Eu niciodata nu sunt dispus in viata sa rezist la nesfarsit". Intrebat care este limita, Drganea a raspuns razand: "Nu stiu, pana imi crapa capul".

Intrebat daca in 2014 ii vede pe Victor Ponta si pe Crin Antonescu candidand separat la prezidentiale, Dragnea a raspuns: "Nu stiu, e greu de spus. Noi avem acum o hotarare a Congresului, pe care o respectam".

El a tinut sa precizeze ca "la acest moment" PSD nu are niciun motiv pentru a se gandi la o alta candidatura la Presedintie in afara de cea a lui Crin Antonescu. "Nu cred ca pana la acest minut candidatura lui Crin Antonescu reprezinta un pericol pentru PSD, pentru Romania", a spus Dragnea.