Vecini si prieteni, mult timp moldovenii au aspirat la integrarea in Uniunea Europeana. Pe 28 si 29 noiembrie, la Vilnius, Republica Moldova semneaza Tratatul de liber schimb cu Uniunea Europeana, iar Digi24 va fi prezenta la semnarea actului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Singura televiziune de stiri care emite full HD din Romania, Digi24 ofera spatii ample acestui eveniment in cadrul jurnalelor de stiri si marcheaza evenimentul cu o noua campanie jurnalistica complexa, "Vin din Basarabia".

In perioada 18-24 noiembrie Digi24 difuzeaza zece ample materiale jurnalistice, al caror scop final este acela de a arata telespectatorilor sai imaginea completa a Republicii Moldova, drumul anevoios pornit in anii 1990 si evolutia de pana acum. Pentru vecinii de peste Prut documentul care va fi parafat la Vilnius este unul dintre cele mai importante acte semnate in istoria recenta si promite cea mai mare deschidere a tarii catre Occident.

Campania "Vin din Basarabia", marca Digi24, isi doreste sa le ofere telespectatorilor toate informatiile de care au nevoie despre vecinii lor. Totodata, prin intermediul acestui demers jurnalistic, Digi24 isi propune sa arate ce a facut Romania pentru Republica Moldova in ultimii ani, ce poate face pentru o integrare deplina a moldovenilor in structurile si viata Uniunii, dar si ce rol a jucat in atragerea Chisinaului de partea Vestului.

Toate materialele care vor fi difuzate in aceasta saptamana contin date si analize pe care telespectatorii nu le-au mai auzit, de exemplu, ca Romania a cumparat o treime din marfa exportata de Republica Moldova in U.E. anul trecut.

Personalitati ale vietii publice din Republica Moldova si sustinatori ai aderarii acesteia la Uniunea Europeana vor participa, la finalul campaniei, la o dezbatere deschisa despre rolul Moldovei in Europa.