Presedintele PNL Crin Antonescu a comentat, miercuri, intr-o interventie telefonica in emisiunea "Sub semnul intrebarii", difuzata de B1 TV, afirmatia afirmatia premierului Ponta, care a declarat ca "in ultima perioada, Antonescu e tot un fel de Traian Basescu". Liderul liberal a aratat ca are o parere proasta de spre "activitatea si roadele politice ale activitatii lui Basescu", insa, daca se uita la "cat de cuminte a indeplinit domnul Ponta sarcinile trasate de Basescu" ar putea sa se simta usor flatat de afirmatia premierului.

"Eu am o proasta parere despre activitatea si roadele politice ale activitatii lui Basescu. Dar daca ma uit cat de cuminte a indeplinit domnul Ponta sarcinile trasate de Basescu, as putea sa ma simt usor flatat. De exemplu, problema cu accizele", a spus Antonescu.

Antonescu a mai afirmat ca nu il sperie anunturile privind tatonarile PSD-ului fata de UDMR pentru o eventuala cooptare la guvernare, pentru ca de 3 luni numai astfel de lucruri aude.

"Nu s-a pus nicio secunda in discutie ruperea USL. S-au discutat cateva lucruri despre principiile functionarii unui guvern de coalitie. Nu ma preocupa aceste chestiuni, de 3 luni suntem anuntati in fiecare seara ca PSD are la dispozitie o alta majoritate parlamentara. Adica, si daca te sperii prima data, dupa aceea te obisnuiesti", a spus Antonescu.

Liderul PNL a sugerat ca este deranjat de faptul ca presedintele a promulgat bugetul de stat, odata cu compromisul facut de premier referitor la acciza pe carburanti.

Premierul Victor Ponta l-a descris pe liderul PNL Crin Antonescu drept "tot un fel de Traian Basescu". Invitat la miercuri seara la Romania TV, prim-ministrul a aratat ca in ultima perioada partenerul de coalitie, candidatul USL la alegerile prezidentiale din 2014, a capatat atitudini asemanatoare cu cele ale sefului statului "e foarte conflictual, se cearta cu foarte multi oameni, se implica in razboaie care nu sunt treaba unui candidat la presedintie". Ponta a adaugat ca isi doreste ca ca aceasta perioada nefericita sa treaca si "sa avem un presedinte mediator, nu mai vreau un presedinte jucator, vreau un presedinte arbitru."