Dupa ce premierul Victor Ponta a comparat condamanarea lui Nastase cu cea a Iuliei Timoshenko sustinand ca e o razbunare politica, jurnalistul Mihai Gadea l-a comparat, miercuri seara, in emisiunea "Sinteza zilei" pe care o realizeaza la Antena 3, pe Adrian Nastase cu Nelson Mandela sustinand ca americanii au gresit cand au sprijinit regimul de apartheid din Africa de Sud in dauna lui Nelson Mandela si ca procedeaza gresit si acum cand sustin regimul Basescu in cazul Nastase.

"Toti liderii importanti ai lumii au mers la inmormantarea globala a luptatorului pentru libertate Nelson Mandela. In 1986, liderii lumii, pe care ii pastrez in inima mea ca niste figuri luminoase- dar si oamenii mari pot sa faca greseli- fac atunci o greseala mare sustinand regimul si politica de apartheid in loc sa impuna boicot Africii de Sud. Ronald Reagan, Margaret Thatcher vor ramane in istorie si pentru mine ca niste figuri puternice, dar au gresit atunci sustinand regimul de apartaheid. In ultimii ani, liderii americani au sustinut regimul Basescu, care este tot un fel de apartheid. Nu este vorba aici de albi si negri ci de ai mei si restul. E vorba de o clica ce a pus mana pe Romania. Toti cei care s-au opus sau se opun regimului de apartheid al lui Basescu sunt haituti sau bagati in inchisoare", si-a inceput Mihai Gadea discursul.

"Udrea, Berceanu, Videanu, oamenii astia nu au patit nimic si nu vor pati atata timp cat au aceasta protectie, cat in Romania este apartheid [¬]ce sistem bolnav, ce tara imbolnavita de unul care vede numai puscarii. Probabil el a fost terifiat d eimaginea ca ar putea intra in uscarie pentru Flota si altele si de atunci vede numai puscarii", a continuat realizatorul tv.