USL "ramane", dar in cadrul Uniunii se va discuta despre "o suplimentare cu anexe" a protocolului de colaborare , astfel ca totul sa fie "clar" in aceasta privinta, a declarat duminica seara, la Romania TV, presedintele PNL Crin Antonescu.

Antonescu a spus ca problema va fi abordata in sedinta de luni a USL si, raspunzand unei intrebari referitoare la informatiile privind intalnirea de duminica cu premierul Victor Ponta, el a afirmat ca "ar fi necivilizat" sa dea asemenea informatii, relateaza Mediafax.

"Veti afla maine", a spus liderul PNL. "Sper sa fie o sedinta importanta", a spus el.

"USL ramane, USL isi recupereaza unitatea care a dus-o la castig in 2012 in alegeri locale, in referendumul impotriva lui Traian Basescu si a alegerile parlamentare si care isi urmareste pana in 2016 cel putin obiectivele pentru aceasta tara", a declarat Antonescu.

In ceea ce priveste unitatea USL, Antonescu a apreciat ca este vorba si de "responsabilitate" si ca electoratul a dat un mandat USL de a face "ceva impreuna". "Astept de la USL un efort de recuperare a spiritului, obiectivelor, angajamentelor" sale. El a remarcat ca 2013 "s-a terminat rau pentru USL", ca ideea de unitate s-a deteriorat si ca trebuie sa existe "un efort de recuperare". In acest sens, Antonescu s-a declarat "un optimist lucid".

Referindu-se la situatia USL in Ilfov, Antonescu a spus ca prin "discutii aplicate" se va reglementa pana la sfarsitul lunii ianuarie.

"Colaborarea in USL la nivel local inseamna unul dintre capitolele mari pe care le avem in fata, un dosar pe care va trebui sa-l abordam cu toata seriozitatea, cu toata fermitate si eu cred ca pana la sfarsitul acestei luni, prin discutii aplicate pe fiecare dintre aceste etaje, cu participarea noastra a liderilor USL, a secretarilor generali lucruri pot fi repuse in ordine si repuse in normalitate", a afirmat liderul PNL.

Antonescu a mai declarat ca "nu simte nevoia " reconfirmarii candidaturii sale la Presedintia Romaniei, dar simte nevoia unei "clarificari". "Sa stim clar si limpede ce propunem oamenilor, daca nu propunem nimic sa facem civilizat aceasta renuntare".

Crin Antonescu: Simt nevoia unor clarificari legate de candidatura mea la presedintie din partea USL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a mai afirmat duminica seara, la Romania TV, ca simte nevoia unor clarificari in privinta candidaturii sale la presedintie din partea USL, scrie Agerpres.

Intrebat daca simte nevoia unei reconfirmari a candidaturii sale la presedintie, Antonescu a raspuns: "Nu, (...), dar simt nevoia unor clarificari si cred ca simte foarte multa lume nevoia unor clarificari inclusiv si in aceasta privinta".

"Cand lucrurile ne-au fost clare noua celor care am format USL si celor care am propus alegatorilor Romaniei platforma noastra, obiectivele noastre, cand aceste lucruri ne-au fost clare noua le-au fost si oamenilor si acest lucru s-a simtit. Daca nu vor fi din nou clare lucrul acesta se va simti. Nu-i putem pacali pe oameni. (...) Problemele, oriunde ar fi, se pot sau nu rezolva, ceea ce spun eu ca este corect si bine venit este ca de la inceputul acestui an sa stim foarte clar si foarte limpede ce propunem oamenilor, catre ce chemam oamenii sa fie in continuare alaturi de noi sau daca nu mai propunem nimic atunci sa facem cel putin cel putin civilizat aceasta renuntare, dar eu sunt optimist", a spus Antonescu, intrebat sub ce forma ar trebui sa fie facute clarificarile.