Crin Antonescu a reluat la Realitatea TV atacul la adresa presedintelui Basescu pe care-l acuza de lipsa de responsabilitate atunci cand a afirmat ca statul de drept din Romania este in pericol sustinand ca este vorba despre sacrificarea imaginii tarii doar pentru a lovi intr-o alianta de guvernare.

Crin Antonescu la Jocuri de putereFoto: Captura Realitatea TV

"Rolul presedintelui este si acela de a se bate pentru institutiile statului, dar de aici si pana a vorbi incontinuu despre atacuri la statul de drept sau ca statul de drept e pe marginea prapastiei, mi se pare banditesc", a declarat liderul liberal.

Antonescu a explicat si cum a ajuns la numarul de 300 de deputati in noua Constitutie: "Pentru ca ni se pare o cifra rezonabila". "Numarul senatorilor este legat direct de regionalizare si nu stim numarul exact, dar el va fi sub 100", a continuat copresedintele USL.

Alte declaratii:

  • Despre europarlamentare: Vom merge pe lista separate, e mai normal asa fiindca trimitem mai multi europarlamentari, dar nu s-a exclus ideea unor liste comune in cazul in care ar fi nevoie.
  • E nevoie de strategie si de chibzuinta in alianta pentru a nu transforma aceste alegeri intr-o scena plina de jigniri
  • Despre "propaganda Basescu". Presedintele repeta mereu ca toti sunt hoti. Ori, cand spui mereu acelasi lucru tu nu faci decat sa-i ascunzi pe adevaratii hoti.
  • Se folosesc mereu cuvinte dure ca: razboi sau paruiala in USL. Eu nu m-am paruit cu nimeni niciodata. Au fost idei divergente, dar atat.
  • Putina lume stie astazi ca in timpul domnului Basescu "baietii detepti" din energie au prosperat. Iar acum zice "eu sunt de partea celor furati si nu a celor care fura". A venit Chitoiu si a dus aceasta batalie impotriva "baietilor destepti"
  • Despre alegerile prezidentiale: Va fi o cursa stransa, sunt alegeri cu totul speciale. Oricat de bine ar merge guvernarea USL nu va fi o cursa usoara pentru candidatul USL. Romanii sunt imaginativ politic si nu le plac lucrurile gata stabilite.
  • Eu sunt multumit de puterile pe care Constitutia le ofera presedintelui, voi fi un presedinte implicat.