Ministrul Marilor Proiecte, Dan Sova, a declarat marti seara, la emisiunea Impartial de la Digi24, ca vom avea putin peste 90 de kilometri de autostrada anul acesta, 465 de kilometri in lucru si o autostrada continua in 2015 de la Sibiu la Viena.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vor fi putin peste 90 de kilometri de autostrada anul acesta. Am contractat anul trecut foarte multe lucrari, 289 de km, si avem in lucru, in 2014, 465 de kilometri. Se vor inaugura multi kilometri in 2015, pentru ci atunci se vor termina multe tronsoane. Vom avea autostrada continua in 2015 de la Sibiu la Viena, incepem Sibiu-Brasov, Comarnic-Brasov, centura de sud a Bucurestiului", a declarat ministrul la Digi24.

Sova a vorbit si despre condamnarea lui Adrian Nastase sustinand ca este vorba despre un proces politic.

"Din puct de vedere juridic, o hotarare judecatoreasca - ca place, ca nu place CSM-ului, o spun sub umbra celor 18 ani de avocatura- nu se poate afla decat in trei situatii: este pronuntata in conformitate cu probatoriul instrumentat in cauza, si atunci este o hotarare legala si temeinica, ori este pronuntata in contradictie cu probele de la dosar si atunci este o hotarare nelegala si netemeinica, sau in caz penal, o eroare judiciara, dar se bazeaza pe convingerea judecatorului ca e in conformitate cu probele, sau este pronuntata fara probe sau contra probelor de la dosar si atunci trebuie sa-mi spuneti dumneavoastra ce este, daca nu e nici legala, temeinica, nici eroare judiciara. Nu poate fi decat o decizie abuziva... Si, avand in vedere ca este vorba despre un om politic, da, este o condamnare politica", si-a argumentat Sova pozitia.

Dan Sova a vorbit si despre vizita asistentului secretarului american de Stat, Victoria Nuland, sustinand c amesajul acesteia nu a fost unul deavertizare si ca discursul presedintelui de marti seara este un discurs impotriva Romaniei.

"Pentru mine, ca cetatean al Romaniei, este foarte trist faptul ca presedintele Romaniei nu mai intelege intalnirile la care participa si tine un discurs antiromanesc. In aceasta seara a tinut un discurs impotriva Romaniei. In momentul in care spui: suntem izolati, am pasit cu un picior deaspura prapastiei, riscam ceva din partea SUA, toate aceste lucruri seamana cu discursul unor lideri mai putin importanti din Uniunea Europeana care vor sa nu aiba cetateni romani sau bulgari, care vor sa nu vina companiile romanesti, ca romanii sa nu aiba drept de munca. Tu, ca sef al statului, ai un discurs asemanator cu al liderilor extremisti din UE si faci un mare rau tarii pe care o reprezinti", a comentat Dan Sova la Digi24.