Presedintele PDL Vasile Blaga a cerut, miercuri seara, in cadrul emisiunii "Sub Semnul Intrebarii", difuzata de B1 TV, demisia de onoare a ministrului de Interne dupa modul in care a fost gestionata interventia in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

Vasile Blaga a mentionat ca de vina este si ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, care nu a convocat Comitet de Urgenta nici pana in prezent.

"Eu am spus ca se impune demisia de onoare a ministrului Stroe. Iar astazi, prin vocea domnului prim-vicepresedinte Predoiu, am spus ca vom depune plangeri penale impotriva domniei sale si a altor doi ministri pentru neglijenta in serviciu, respectiv a ministrului Transporturilor si a ministrului Sanatatii. Eu nu cred ca stie cu ce se ocupa, vazandu-l si pe primul ministru. Acesta declara astazi nonsalant ca isi propune sa infiinteze o structura in subordinea domniei sale care sa coordoneze actiunile in situatie de urgenta. Dansul facea parte din guvernul Nastase ca si sef al Corpului de Control la sfarsitul anului 2004, cand dupa atacurile teroriste de la Atocha, s-a decis infiintarea si in Romania a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Atunci a urmat o Hotarare de Guvern prin care s-a si hotarat structura, iar acest Comitet este condus, in calitate de presedinte, de ministrul de Interne. Si este coordonat de primul-ministru. Adjunctul presedintelui este primul adjunct. Astazi aflu ca un domn secretar de stat este dat de afara de la MAI si are in coordonare pompierii si prefecturile. Pai nu asta este primul adjunct, ci cel de pe ordinea publica ca la interventii actioneaza si jandarmeria si politia", a explicat seful democrat-liberal.