Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat sambata, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ca actualul primar al Sibiului, Klaus Iohannis, propunerea liberalilor pentru portofoliul Internelor, va clarifica lucrurile insa "este limpede" ca prin decizia de a accepta solicitarea partidului, "dl Iohannis a facut aceasta optiune". Liderul PNL a subliniat ca, in ceea ce priveste disputa primar - ministru, "nimeni, nici PNL si nici Klaus Iohannis, nu a solicitat vreo ordonanta de urgenta Guvernului Romaniei. Nimeni nu isi pune in cap nici sa ocoleasca legea, nici sa o incalce, nici sa o schimbe".

Crin AntonescuFoto: Agerpres

Crin Antonescu a subliniat ca premierul Ponta agreaza propunerile, dupa cum reiese din declaratiile sale, ca e vorba de niste oameni pe care ii considera valorosi si ca venirea lui Klaus Johannis in Guvern ar putea contribui la intarirea acestei structuri.

Liderul PNL a adaugat ca se va intalni cu seful Guvernului dupa ce acesta va reveni de la Soci unde a participat la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarna. "Ne vom intalni si vom discuta privind la formula in care dl Iohannis va ocupa functie si cu privire la calendarul investirii", a declarat Antonescu, precizand ca, ca raspuns la insistentele moderatorului, ca "nu este asa in eveniment mondial, un summit, e o intalnire curenta, cum avem saptamanal."

"Cu privire la disputa primar-ministru, nimeni, nici PNL si nici Klaus Iohannis, nu a solicitat vreo ordonanta Guvernului Romaniei. Nimeni nu isi pune in cap nici sa ocoleasca legea, nici sa o incalce, nici sa o schimbe", a aratat presedintele PNL.

Potrivit liderului liberal, Iohannis este, deocamdata, primarul Sibiului, iar dupa ce va depune juramantul de investire in functia de ministru, de abia atunci va trebui sa ia o decizie in aceasta privinta. Pana atunci, nu se poate discuta despre incompatibilitate, a adaugat Antonescu.

"Lucrurile vor fi foarte clare, nu vor comporta conflicte pe tema modificarii legislatiei. Cred ca este limpede, prin decizia de ieri dl Iohannis a facut aceasrta optiune", a declarat liderul PNL, precizand ca "lucrurile se vor limpezi, fara indoiala ca dl primar al Sibiului va fi cel care le va limpezi primul."

Presedintele PNL i-a raspuns, totodata, senatorului PSD Ilie Sarbu, care a declarat sambata ca nominalizarile PNL vor fi discutate in USL pentru a fi validate de toate partidele din Uniune, iar premierul Victor Ponta va avea ''ultimul cuvant'' referitor la acestea.

Liberalul a aratat ca "in speta de fata, si doar in ea, este de luat in sema doar ce spune dl prim-ministru. (...) Nu se ajunge la formele de conclav pe care le imagineaza dl Sarbu, este o discutie strict intre partidul care nominalizeaza si prim-ministru."

Intrebat cand va exista o noua garnitura de ministri liberali, Antonescu a aratat ca acest lucru ar trebui sa se intample cel tarziu marti, "in cazul in care trebuie sa mergem in Parlament. Daca nu, chiar si luni, depinde si de presedinte". Presedintele PNL nu s-a aratat ingrijorat de posibila necesitate de a merge in fata Parlamentului pentru a cere un vot de incredere.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri ca liberalii Klaus Iohannis, Eugen Nicolaescu, Cristian Busoi si Teodor Atanasiu au fost validati de conducerea partidului pentru a ocupa portofoliile de la Ministerul de Interne, al Finantelor, Sanatatii si Economiei.

"In urma demisiei colegilor nostri Daniel Chitoiu, Radu Stroe, Eugen Nicolaescu si Andrei Gerea, BPN a discutat propunerile pe care le-a facut si votul a consacrat urmatoarele nominalizari pe care PNL le face pentru ocuparea acestor posturi in Guvern: Klaus Iohannis la Ministerul de Interne si viceprim-ministru, Eugen Nicolaescu la Finante Publice, Teodor Atanasiu la Economie, si Cristian Busoi la Ministerul Sanatatii", a spus Antonescu.

Citeste si: