Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat sambata, la Digi 24, ca nu s-a pus problema niciodata ca ministrul Transporturilor Ramona Manescu sa fie schimbata din functie, pentru ca nu au existat elemente in raportul Guvernului cu privire la accidentul aviatic din Muntii Apuseni pentru o astfel de discutie.

"A existat un raport al Guvernului in legatura cu imprejurarile nenorocirii din Muntii Apuseni care a stabilit niste responsabilitati. Eu am fost chiar mai aspru in evaluarea critica a prestatiei ministrilor decat a fost insusi raportul primului ministru si iata ca, de exemplu, ministrul de Interne a demisionat. Nu am avut la momentul analizei noastre pe baza raportului facut de Guvern, pe baza tuturor celorlalte elemente deja publice, pe baza discutiei din CSAT - unde nici presedintele tarii, maxim de sever cu Guvernul - nu s-a pus problema unei asemenea demisii", a spus Antonescu, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca Ramona Manescu, de cand ocupa functia de ministru al Transporturilor, a facut "cateva lucruri care dau speranta PNL ca va fi un ministru bun".

"Stiu speculatiile care circula in presa si care o prezinta pe doamna Manescu ca pe o persoana foarte apropiata politic de mine. Si domnul Chitoiu era ingrozitor de apropiat de mine si multi altii. Ramona Manescu e un om care si-a inceput cariera politica mult inainte ca eu sa fiu presedinte al partidului, a fost un europarlamentar de succes", a punctat liderul PNL.