Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, la Romania TV, ca liberalul Klaus Iohannis va coordona "probabil zona economica", precizand ca nu a semnat inca demisiile ministrilor Daniel Chitoiu, Andrei Gerea si Eugen Nicolaescu deoarece "sa lasi trei ministere fara ministru e o idee total gresita".

Ponta a precizat ca va semna demisiile in momentul in care va avea noile propuneri si se va agrea forma in care acestea vor fi implementate.

"Sa lasi trei ministere fara ministru e o idee total gresita", a spus el, invitat la Romania TV alaturi de Daniel Constantin (PC) si Gabriel Oprea (UNPR). In prima parte a emisiunii a luat parte si Sorin Oprescu, in legatura directa de la Primaria Bucurestiului.

Primul ministru a precizat ca i-a propus lui Klaus Iohannis sa preia postul de ministru de Interne de acum "si dupa ce facem in parlament restructurarea sa ocupe si functia de vicepremier", propunere care a fost insa respinsa de liberal.

Intrebat cu ce se va ocupa Klaus Iohannis in calitate e vicepremier, Victor Ponta a raspuns ca acesta va coordona "probabil zona economica".

Premierul a exclus insa ca liberalul sa coordoneze zona de siguranta, ordine publica si securitate, coordonata de catre vicepremierul Gabriel Oprea.

"Nu, aici lucrurile au fost foarte clare astazi", a precizat Ponta

Emisiunea este in desfasurare