Liderul PNL Crin Antonescu a calificat miercuri seara, la Digi24, drept pertinenta afirmatia presedintelui Traian Basescu privind existenta unei crize artificiale, punctand ca acesta a observat ca numirea lui Klaus Iohannis in Guvern este "cheia" blocajului.

"Nu cred ca este vorba de nicio mana de ajutor. Nu cred ca dl Traian Basescu este cel mai dornic om din aceasta tara sa ne dea noua, liberalilor, mie sau dlui Ponta vreo mana de ajutor. Sa incepem, cum cred ca este corect, cu observatia pertinenta pe fond a presedintelui ca intr-adevar este o criza artificiala care ar trebui rezolvata cat mai repede, mai ales daca o corelam asa cum cu abilitate, dar si cu dreptate dl Basescu o face conjugand-o si raportand-o la perspectiva unor observatori externi in contextul fierbinte de la granitele noastre, din Ucraina", a spus Antonescu, potrivit Agerpres.

El a sustinut, raspunzand acuzatiilor sefului statului, ca in cazul sau si al premierului Victor Ponta nu este vorba de lipsa de responsabilitate.

"Acuzatia de imaturitate, etc la adresa mea si la adresa dlui Ponta ii vine ca o manusa pentru jocul intern presedintelui, o poate face plauzibil. Eu nu cred ca este vorba de lipsa de responsabilitate, nici la mine, nici la dl Ponta", a afirmat Antonescu.

Presedintele PNL a aratat ca, in ceea ce priveste apelul presedintelui ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, sa fie numit in functia de vicepremier, "nu este vorba despre o mana data cuiva".

"Traian Basescu vede ca Iohannis este cheia blocajului pe care primul-ministru si PSD il fac, transformand o situatie simpla, de rutina, inlocuirea a patru ministri, care se putea face de acum doua saptamani, acum o saptamana sau de azi, cu convocarea Parlamentului sau care sper sa se faca luni, cand Parlamentul revine ca nod al problemei", a explicat el.

Antonescu a adaugat ca PNL nu a cerut nimic in plus, doar a inlocuit niste ministri si ca "nu e problema, din spusele prim-ministrului, cu niciunul din ei".

Presedintele Traian Basescu a facut miercuri un apel la cei doi lideri ai USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, sa "revina la ratiune" si i-a propus sefului Executivului sa cedeze solicitarii PNL de a-l numi vicepremier pe liberalul Klaus Iohannis. El a afirmat ca Victor Ponta si Crin Antonescu sunt "doi politicieni lipsiti de maturitate", care se "joaca" de-a Guvernul, in conditiile in care in Ucraina, tara aflata la frontiera cu Romania, exista un conflict "aproape deschis".