Calin Popescu Tariceanu a anuntat la Antena 3 ca va infiinta o noua formatiune politica care se va numi Partidul Reformator Liberal, alaturi de care sa refaca proiectul USL, partid in care vor veni alaturi de el mai multi liberalii nemultumiti si ca ia in considerare o candidatura la prezidentiale fiind convins ca-l va invinge fara probleme pe Antonescu in turul 2. "Voi anunta joi o noua formatiune liberala politica liberala, care sunt convins ca va aduna oameni nu doar din PNL, nemultumiti de cum decurg lucrurile, ci si oameni noi, oameni tineri, oameni bine pregatiti, oameni competenti, care sa fie sensibili la problemele cetatenilor si cu care sa dam un nou suflu USL-ului si in acest fel putem sa ne gandim si la o candidatura la prezidentiale, care sunt convins ca il voi invinge pe Crin Antonescu", a declarat Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu la Antena 3Foto: Captura Antena 3

"Nu partidul simte nevoia sa se desparta de PSD ci doar el ca lider politic", a declarat fostul liberal care sustine ca Antonescu a inceput "sa-i faca curte" presedintelui Traian Basescu pentru ca are nevoie de voturile aduse de el. "S-au vazut in toata aceasta perioada dispute ideologice majore, doctrinare intre PSD si PNL?! Si atunci ce justifica aceasta decizie?! Aceasta gestionare catastrofala a relatiei cu Ponta l-a impins in situatia sa caute sprijin electoral la Basescu", a declarat Tariceanu.

Alte declaratii:

Despre demisia din PNL si relatia cu Antonescu

  • Antonescu nu a stiut sa gestioneze relatia cu PSD in cadrul USL
  • Cand vezi ca PSD-ul are ponderea politica pe care o are, mai aduc langa ei parlamentari de la alte formatiuni si fac majoritate, atunci ma intreb unde va merge candidatul liberal sa adune voturi?
  • Dreapta este foarte divizata. El va trebui pana la urma sa ceara votul acestor partide mai mici de dreapta, dar tot nu va aduna cei 50%. In aceste conditii, Crin Antonescu ii face curte lui Basescu pentru ca are nevoie de voturile lui.
  • Pentru mine a fost prea mult. In politica trebuie sa ai o minima conduita morala.
  • S-au vazut in toata aceasta perioada dispute ideologice majore, doctrinare intre PSD si PNL?! Si atunci ce justifica aceasta decizie?! Aceasta gestionare catastrofala a relatiei cu Ponta l-a impins in situatia sa caute sprijin electoral la Basescu
  • Tariceanu crede ca au fost semnale ca liberalii sa schimbe familia politica si sa se alature popularilor in Parlamentul European, dar spera ca acest lucru sa nu se intample

Despre anuntarea infiintarii unui nou partid si o posibila candidatura la prezidentiale

  • Cel mai mult, in acest moment, imi doresc ca, impreuna cu partenerii din USL sau USD, cum vreti sa-i spuneti, sa refacem acest proiect al USL-ului, pentru ca oamenii si-au pus in noi niste sperante
  • Voi anunta joi o noua formatiune liberala politica liberala, care sunt convins ca va aduna oameni nu doar din PNL, nemultumiti de cum decurg lucrurile, ci si oameni noi, oameni tineri, oameni bine pregatiti, oameni competenti, care sa fie sensibili la problemele cetatenilor si cu care sa dam un nou suflu USL-ului si in acest fel putem sa ne gandim si la o candidatura la prezidentiale, care sunt convins ca il voi invinge pe Crin Antonescu.
  • Antonescu este doar un alter ego al lui Traian Basescu, cu acelasi tip de discurs si care urmareste doar sa dezbine
  • Voi infiinta o noua formatiune politica ce se va numi Partidul Reformator Liberal. Am semnale ca vor veni alaturi de mine mai multi liberali.
  • Daca as ajunge presedintele Romaniei as vrea un proiect de unitate nationala a romanilor in jurul unui obiectiv. Vreau sa ajung sa vad Romania a saptea putere economica a Europei, un vis perfect realizabil pentru ca nua m face decat sa punem in acord suprafata tarii, populatia cu capacitatile noastre.
  • Pare greu, dar cine credea la inceput ca vom ajunge in Uniunea Europeana?! Si mie imi era greu la inceput sa cred ca voi duce Romania in UE.