Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seara, la Romania TV, ca presedintele Traian Basescu nu va avea sustinere politica pentru a fi propus premier dupa finalizarea mandatului, iar PNL nu va negocia cu actualul sef al statului o sustinere pentru turul doi al prezidentialelor.

"Eu nu candidez la Presedintia Romaniei ca dupa aceea sa gasesc un subcontractor, sa gasesc pe cineva, domnul Basescu sau altcineva, domnul Ponta. (...) Nu, nu se poate pune problema unei discutii cu Traian Basescu sau cu altcineva sa-i dai tara pe mana ca sa o puna... "Lasa-mi tara" - zice dnul Basescu, foarte interesant pasajul acesta - "mie pe mana un an ca tu presedinte, alte institutii plecati, ca o pun pe sine". Nu se pune problema. Nu se pune problema nu numai de a nu lasa tara, dar nu se pune problema cu prim ministru domnul Basescu pentru ca domnul Basescu nu are nici pe departe sustinerea politica pentru a putea pretinde asa ceva. Pentru ca primul ministru, si am vorbit despre foarte probabila cadere a domnului Ponta din fruntea Guvernului, daca eu de exemplu ies presedinte nu pentru ca as incalca eu Constitutia, ca nu am cum sa o incalc, nici Basescu cat a vrut nu a putut sa o incalce, ci pornind de la ideea ca se va putea constitui o majoritate care, printr-o motiune de cenzura, schimba Guvernul, dar acea majoritate nu-l poate avea pe domnul Basescu candidat si nici sa zic asa membru", a declarat Antonescu, potrivit Mediafax.

Presedintele PNL a precizat ca Traian Basescu "propune sub o forma sau alta modelul Putin-Medvedev, care nu se poate in Romania".

"Basescu doreste sa fie prim-ministru si asta nu putem negocia, domnul Basescu doreste sa fie liderul dreptei din Romania si asta nu o putem negocia, o poate negocia cu oricine, dar nu cu mine", a mai afirmat liderul PNL.

De asemenea, el a precizat ca nu negociaza cu Traian Basescu nici pentru o eventuala sustinere a sa in turul doi al alegerilor prezidentiale, insa isi doreste ca votantii actualului presedinte sa-l sustina. "Ca imi doresc voturile domnului Traian Basescu cum daca voi fi in acea situatie imi doresc multe dintre voturile sustinatorilor si votantilor PSD, oameni impotriva carora nu am nimic (...) Sustinatorii sunt sustinatori. Personajele, samsarii de voturi, fie ei si politicieni importanti ca domnul Basescu sunt altceva si nu am ce sa negociez cu domnul Basescu, nici in turul al doilea. Cu domnul Basescu ar putea negocia, ceea ce nu-i vreo profetie, domnul Ponta, pentru ca ar avea ce imparti", a mai sustinut liderul PNL.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la B1TV, intrebat daca ar accepta functia de premier, ca nu este inca destul de in varsta incat sa refuze daca cineva l-ar ruga sa puna tara pe sine, ca sef al Guvernului, timp de un an, pe contract.