Premierul Victor Ponta este invitatul lui Radu Tudor la Antena 3. Ponta spune ca este de acord cu pozitia lui Radu Stroe si sustine ca acesta a venit printre primii la el cu propunerea de a pune bazele USL si "a rasturna regimul Basescu". Victor Ponta spune ca nu se considera tradat de Crin Antonescu si PNL, ci crede ca liberalii i-au tradat pe oamenii care au votat proiectul USL, proiect politic pe care premierul crede ca-l deruleaza si ca are obligatia sa lupte pana la capat impotriva "regimului Basescu".

Victor PontaFoto: captura Antena 3

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la Antena 3, ca va fi publicat in curand raportul Corpului de control al premierului fata de cazul terenului achizitionat de Ioana Basescu la Nana, sustinand ca s-au descoperit nereguli grave, aproape 80% din terenuri au fost returnate ilegale fiind vorba "de un lung sir de infractiuni al carui beneficiar final a fost Traian Basescu".

Alte declaratii:

  • Adrian Nastase ramane cunoscut pe plan european si este un personaj important, cu bune si rele/ Moderatorul: Corect. Macar acum sa amintim de el cand aniversam 10 ani de NATO.
  • Proiectul pentru prezidentiale nu este sa fie Ponta, Antonescu sau altii ci este important sa nu se continue regimul Basescu. Crin Antonescu spune ca ar vota in turul doi pe reprezentantul lui Basescu. Cine? MRU, preda pe care noi i-am atacat?!
  • De asta spun mereu ca este important proiectul prezentat in noiembrie. Trebuie sa vedem ce institutii ale statului au fost atat de pervertite si ce se poate face. Sa vedem ce facem cu aceasta crestere economica si cum o folosim.
  • Luna de dupa noiembrie trebuie sa fie o lume total diferita de cea a lui Basescu. De asta am spus ca daca eu voi fi presedinte nu as vrea ca premierul sa fie de la PSD. Nu trebuie concentrata toata puterea intr-un loc.
  • Eu vreau sa construim o tara normala, care nu e condusa prin frica. Acum traim intr-o tara anormala. Toti vom ramane mutilati dupa acesti 10 ani. Vom trai mereu cu frica ca vine cineva de afara si te trage de mana ca ai facut nu stiu ce.
  • Moderator: Plecati in noiembrie din viata politica?
  • Victor Ponta: A fost un mesaj si pentru prorpriul partid sa nu se culce pe o ureche ca stam cel mai bine in sondaje... Pana pe 16 noiembrie noaptea nu scapa nimeni de mine. Nu voi pleca din politica in aceasta toamna decat daca proiectul pe care-l conduc esueaza.
  • Eu voi candida la prezidentiale doar in masura in care nu voi avea incredere totala ca un presedinte care este parte a planului USL de schimbare a regimului Basescu poate sa castige. Doar in aceasta varianta voi castiga

Despre "cazul Nana"

  • Corpul de control a gresit multe nereguli, aproape 80% din terneuri fiind returnate ilegal. Veti vedea cu acte oficiale ca tot ceea ce este la Nana, cum acele ternuri s-au returnat ilegal catre falsi proprietari, au ajuns la o firma italiana...un lung sir de retrocedari ilegale de care, in final, a beneficiat Traian Basescu.
  • Raportul Corpului de control va fi trimis marti la Comisia parlamentara si va fi dat si publicitatii.