"Nu regret, nici astazi, constituirea USL. Incercam sa impiedicam transformarea PDL-ului in partid stat. Ce s-ar fi intamplat daca USL nu se constituia: aveam un PSD de 40% in 2012? Eu cred ca da. Aveam combinatii la fel de nefericite sau rezistente ca USL? Eu cred ca da. Toti cei care deplang aceasta situatie, pentru ca sunt anti-PSD, sa se gandeasca ce ar fi fost daca nu faceam aceasta alianta.", a declarat Crin Antonescu la emisiunea "Sub semnul?" de pe B1 TV de miercuri seara.

Despre suspendarea lui Traian Basescu din 2012, liderul liberalilor sustine ca a fost o greseala doar, dar nu lovitura de stat. "Suspendarea in sine nu a fost o greseala, derularea anumitor proceduri, momentul politic ales, da", a declarat acesta.

Si Klaus Iohannis crede ca actiunea de suspendare a presedintelui nu a fost o lovitura de stat sau un atac la democratie ci un act politic normal. "Noi nu am reusit sa comunicam in exterior despre ce a fost vorba exact, fata de cealalata parte care a aavut comunicatori mai buni", a declarat Iohannis