Presedintele PNL comenteaza la RFI declaratiile fostului presedinte francez Nicolas Sarkozy privind spatiul Schengen. "Renuntarea la principiul egalitatii in drepturi si responsabilitatii tuturor membrilor ar ruina arhitectura de sustinere a UE", spune Crin Antonescu.

Nicolas Sarkozy a scris intr-un editorial pentru Le Point ca acordul "Schengen I trebuie suspendat imediat si inlocuit de un nou model la care tarile din afara zonei de libera circulatie sa nu poata adera, daca nu adopta aceeasi politica de imigratie".

In plus, fostul presedinte francez considera ca "trebuie sa incetam sa credem in mitul egalitatii in drepturi si responsabilitati intre statele membre" ale Uniunii Europene.

Crin Antonescu a comentat la RFI declaratiile lui Sarkozy: "Stiti foarte bine care este ascensiunea Frontului National in Franta. Marine Le Pen pare un lider mult mai talentat, mult mai deschis decat tatal ei, care iata, a dus Frontul National la peste 20%, inclusiv la aceste alegeri europarlamentare. Sigur ca dinspre dreapta, Sarkozy si ceilalti trebuie sa tina pasul, ca sa spunem asa".

Continuarea pe www.rfi.ro.