Victor Ponta a declarat la Antena 3 ca proiectul USL continua cu PNL deoarece, "in afara celor 5-7 lideri liberali mediatizati care vorbesc urat de fostii colegi de alianta", majoritatea membrilor PNL isi doresc continuarea proiectului USl si au colaborat cu PSD-ul in toata aceasta perioada. "Dupa ruperea USL, PNL a scazut iar noi am recuperat o parte din electoratul liberal, iar o alta parte a plecat catre partidele de dreapta", a declarat premierul.

Intrebat daca isi anunta candidatura la prezidentiale din partea PSD-UNPR-PC, Ponta a raspuns ca asteapta mai intai Congresul PNL unde "va fi posibil sa castige cei care isi doresc sa continue proiectul USL si atunci vom avea un candidat la prezidentiale din partea USL".

Declaratii Ponta:

  • Despre comisarul european Dacian Ciolos: Portofoliul Agriculturii este cel mai important din Parlamentul European deoarece are cel mai mare buget. Daca Romania nu-l poate pastra atunci trebuie sa negociem altceva.
  • PDL si PPDD trebuie sa ramana in opozitie pana in 2016, insa adresez o invitatie la a discuta despre cateva teme majore ale Romaniei in perioada urmatoare pe care le voi include intr-o scrisoare pe care o vom transmite domnului Blaga si doamnei Man
  • Primul punct se refera la statutul nostru in UE, pe cine sustinem pentru functia de comisar european. Nu poate fi o decizie a pesedintelui Basescu, care a luat 6% la alegeri. Trebuie sa fie o decizie a Romaniei"
  • Daca participam impreuna cu PNL la europarlamentare am fi avut un scor de peste 50%. Asa erau sondajele din interior. Eu le-am propus celor de la PNL sa avem o paritate de 2:1. Stroe si Chitoiu au zis "ce bine", dar Antonescu si Iohannis au zis ca iau mai mult daca merg singuri.
  • Nu PSD a venit in Parlament cu legea aminstiei si gratierii ci PNL prin Relu Fenechiu. E adevarat ca noi am fost de acord.

Raspunsurile premierului Victor Ponta in chestiunea ANI, fata de pozitia anticorputie si antioligarhi a SUA exprimata recent de Joe Biden (Dana Deac : Il intreb pe domnul Ponta: pe mine cine ma apara de parerea domnului Biden despre tara mea?!), dar si despre pozitia pe plan intern si extern fata de presedintele Basescu, nu au fost pe placul celor din platoul Antenei 3 care l-au atacat pe Victor Ponta pentru lipsa de fermitate imediat ce acesta a parasit platoul emisiunii.