Declaratii ferme ale presedintelui de onoare al PNL. Mircea Ionescu Quintus spune, intr-un interviu la RFI, ca "prima conditie" pentru o fuziune cu PDL este ca numele Partidului National Liberal sa ramana neschimbat. "Cat am sa traiesc eu in PNL, numele lui nu se poate schimba", afirma seniorul liberal, care vrea o fuziune prin absorbtie. El mai declara ca "nici nu se pune problema comasarii".

Mircea Ionescu Quintus nu vrea sa renunte la sintagma PNL: "Nu se pune problema in vreun fel si vom fi foarte atenti la conditiile de fuzionare sa se atinga cineva de trecutul, de prezentul si de viitorul acestui partid".

Intrebat daca una dintre conditiile fuziunii cu PDL va fi ca numele PNL sa nu dispara, seniorul liberal a raspuns: "Fara indoiala! E prima conditie, prima este! Am si eu un cuvant greu de spus in partidul asta. Partidul National Liberal ramane neschimbat si ca denumire si ca orientare. Ne-am orientat acum din punct de vedere european spre Partidul Popular, pentru ca este o forta care te poate ajuta si fiind de dreapta si incercand sa ne desprindem de ceea ce a insemnat colaborarea cu stanga aceasta, dupa parerea mea, nociva tarii, este bine sa se stie ca suntem in zona dreapta si in Europa. Cel putin cat am sa traiesc eu in Partidul National Liberal, numele lui nu se poate schimba".

Continuarea pe www.rfi.ro.