Premierul Victor Ponta a declarat duminica, la Romania TV, ca retragerea lui Crin Antonescu a fost "pregatita" si ca acesta a fost intoxicat si manipulat de niste profesionisti.

De asemenea, el a declarat ca nu ar paria ca, pana la urma, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, va ramane candidat la prezidentiale.

Declaratii Victor Ponta la Romania TV:

  • Nu stiu daca e definitiva aceasta retragere. Nimic nu este definitiv in politica. Ma uit la faptul ca i s-a pregatit acest lucru.
  • Si nu de catre noi, cei pe care era suparat in ultima perioada, ci exact de cei pe care i-a crezut apropiati.
  • A fost o chestiune lucrata si era evident ca la un moment ori se retrage, ori va fi retras pentru a face loc unei scheme la care se lucra demult si s-a dat ordin pe unitate la toti comentatorii sa o sprijine.
  • Nu a inteles nimeni de ce luni, dupa ce au luat bataie si PDL si PNL, deodata toata presa basista spunea ca s-au unit si vor castiga. 
  • Toate aceste decizii au fost luate in spatele scenei, fara a se da o explicatie logica oamenilor si asta denota ca domnul Antonescu e victima unor oameni care, din 2013, l-au manipulat si intoxicat tocmai ca sa-l aduca in acest punct.
  • Categoric da (este implicat Traian Basescu). In continuare cred ca Antonescu a fost doar intoxicat si manipulat.
  • Nu cred ca Antonescu a avut de la inceput acest scenariu in minte. Anul trecut, i-am vazut sfatuitorii, i-am spus de zeci de ori ca acesti oameni sunt mercenari, ca l-au distrus si pe Mircea Geoana si pe altii, si sunt oamenii santajabili care vor ajunge tot la Traian Basescu.
  • Intrebat daca Antonescu a fost determinat sa se retraga pentru a fi impus Klaus Iohannis, Ponta a explicat ca "in acele laboratoare se testeaza tot felul de persoane": "Cu cat o persoana este mai putin puternica din punct de vedere politic, cu atat este mai de dorit. (...) Trebuie gasit un presedinte care sa nu aiba radacini si sprijin din punct de vedere politic, iar domnul Iohannis nu are o baza politica comparabila cu a mea sau cu a domnului Antonescu.
  • La intrebarea de ce se vrea un om slab, Ponta a spus "ca sa nu se schimbe nimic dupa ce pleaca Basescu de la Cotroceni"

In ceea ce priveste o eventuala candidatura a sa la prezidentiale, Ponta a precizat ca, daca sansa de victorie a PSD va fi sa candideze el, atunci o va face.

"Pe noi nu ne grabeste nimic si nimeni ca pana in septembrie sa decidem exact cine va fi candidatul (la prezidentiale - n.r.). Daca putem sa avem un candidat la Presedintie care sa impartaseasca proiectele noastre si sa si castige alegerile, aceea e varianta cea mai buna. Eu as vrea sa imi duc la bun sfarsit mandatul de prim-ministru. Daca sansa de victorie pentru noi va fi sa candidez eu, atunci sigur ca voi candida", a spus presedintele PSD, citat de Agerpres.