Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi a declarat duminica seara la B1 TV ca in 2013 DNA a pus sechestre si a instituit masuri asiguratorii de peste 300 milioane de euro, insa doar in jur de 5% din ce au dispus instantele a fost recuperat efectiv de ANAF. "Daca in hotararile de condamnare date in cauzele DNA s-ar fi executat toate dispozitiile privind confiscarea, statul ar fi recuperat un sfert din bugetul Ministerului Sanatatii", a precizat Kovesi.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

"In cursul anului trecut DNA a pus sechestre si a instituit masuri asiguratorii de peste 300 milioane de euro. Problema este, dupa ce hotararea de condamnare ramane definitiva, ceea ce ce zicea ministrul Cazanciuc, la acest procent cred ca se referea, doar 5% din ce dispune instanta sa fie confiscat se confisca efectiv, un procent extrem de mic", a declarat Kovesi.

Procurorul-sef al DNA a precizat ca "structurile Ministerului Finantelor se ocupa in general de punerea in executarea a acestor dispozitii de confiscare, daca in hotararile de condamnare date in cauzele DNA s-ar fi executat toate dispozitiile privind confiscare, statul ar fi recuperat un sfert din bugetul Ministerului Sanatatii".