Presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, ca exista posibilitatea ca fostul lider al partidului Crin Antonescu sa candideze la alegerile prezidentiale, daca baza PNL doreste acest lucru, insa din discutiile personale avute cu acesta a aflat ca nu-si doreste intrarea in cursa.

Klaus IohannisFoto: Agerpres

Iohannis a fost intrebat, intr-o emisiune la Realitatea Tv, daca mai exista vreo posibilitate ca fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, sa fie candidat la alegerile prezidentiale.

"Cu siguranta exista aceasta posibilitate. Teoretic este posibil ca din aceasta consultare la baza sa rezulte ca foarte multi doresc sa fie candidat Crin Antonescu si atunci e clar ca aceasta varianta va fi luata in considerare", a afirmat actualul lider interimar al PNL, relateaza Mediafax.

De asemenea, el a fost intrebat daca din discutiile personale pe care le-a avut cu Antonescu a aflat daca acesta si-ar dori sau nu intrarea in cursa prezidentiala.

"Din discutiile personale nu-si doreste, dar aici sigur ca trebuie sa vedem ce-si doreste partidul. E o situatie interesanta in care ma aflu eu acuma, tocmai fiindca domnul Antonescu a declarat ca se retrage de tot, si din conducerea partidului si nu doreste sa candideze. De atunci nu am mai discutat despre candidatura", a mai spus Iohannis.

El a precizat ca a discutat cu Antonescu dupa declaratia acestuia de retragere din cursa prezidentiala, precizand ca acesta ar fi fost "foarte emotionat" si a inteles ca a fost o decizie personala pe care a luat-o fostul lider al PNL.

"Nu cred ca l-a parasit cineva, cum nici nu cred ca l-a tradat cineva, este o poveste total eronata ca l-ar fi tradat cineva, ca ar fi existat un complot. Nu a existat absolut niciun fel de complot", a mai afirmat Iohannis.

Liderul interimar al PNL a precizat ca Antonescu ar fi putut ramane presedinte al partidului, iar daca acesta ar fi candidat la congres edilul Sibiului nu l-ar fi contracandidat pe fostul presedinte al PNL in congres.

"Daca ramanea (la conducerea PNL, n.r.) si candida, nici nu se punea problema", a sustinut Iohannis.