Antena 3 a prezentat, miercuri seara, un filmulet in care apare Mircea Basescu, fratele presedintelui, alaturi de un membru al familiei lui Bercea Mondial. Mircea Basescu ii spune acestuia ca a vorbit cu un judecator de la Craiova pentru eliberarea lui Bercea si ca va discuta problema chiar cu presedintele Traian Basescu.

Mircea BasescuFoto: captura Antena 3

O alta inregistrare video cu camera ascunsa prezinta discutia dintre Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, si Marian Capatana, care sustine ca a fost intermediarul dintre Anghel si Mircea Basescu. Se vorbeste despre sume de sute de mii de dolari.

"FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Vroiam sa te intreb ceva, te rog eu, tu stii ce mi-a zis el? Prima data, atunci cand i-a luat pe aia 350.000 de euro... te-ai dus matale cu el in masina si i-ati dus la Bucuresti? Asa-i? ....

MIRCEA BASESCU: Dar sa stii ca la mine a ajuns....

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Toti?

MIRCEA BASESCU: La mine au ajuns doar 250 de mii...." (fragment din discutiile prezentate de Antena 3)

Florin Anghel a depus, vineri, prin avocatul sau, Pavel Abraham, o plangere penala impotriva lui Mircea Basescu, in care il acuza de trafic de influenta, inselaciune si inducerea in eroare a organelor judiciare, in legatura cu dosarul in care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de santaj.

Avocatul Pavel Abraham, care ii reprezinta pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, si pe ginerele acestuia, Marius Constantin, in dosarul in care sunt cercetati pentru presupusa santajare a lui Mircea Basescu,a adus, vineri, la DNA Constanta, doua inregistrari audio-video ce urmeaza sa fie evaluate de catre procurorii anticoruptie si, "in raport de concluziile lor sa se ia masuri in consecinta", transmite Mediafax.

"Este vorba despre doua inregistrari, audio si video in care apar aspecte legate de aceasta cauza si care, in viziunea noastra, contracareaza ceea ce s-a spus in parte pana acum. Apar persoanele la care s-a facut referire. (...) In discutie este implicat si domnia sa (Mircea Basescu - n.r.) dar ce spune nu putem preciza. Eu zic sa lasam anchetatorii sa evalueze probele si dupa aceea sunt convins ca veti vedea si consecinte practice, pe care dansii le vor lua potrivit legii", a spus Pavel Abraham la iesirea din sediul DNA.

"Din datele pe care le am, dar nu sunt expert ca sa stiu in mod cert, sunt facute in 20 si 26 februarie 2012, sau 2013. Cu siguranta nu sunt din acest an. Dar nu sunt expert, v-am spus. Anchetatorii urmeaza sa verifice daca sunt autentice. (...) S-ar parea, din ce a promis Florin Anghel, ca ar mai exista asemenea inregistrari. Eu nu pot sa ma pronunt. Ce mi-a prezentat si a fost de acord sa le difuzez, le-am difuzat. Parchetului, bineinteles. (...) Sunt probe foarte compromitatoare, asta-i parerea mea", a declarat Pavel Abraham.

Avocatul a mai spus ca in aceste inregistrari ar aparea si numele presedintelui Traian Basescu.

"Domnia sa (presedintele Traian Basescu - n.r.) nu a fost prezent niciodata la asemenea discutii, dar numele poate ca a fost pomenit intr-un context in aceasta cauza. (...) In contextul general al inregistrarilor este vehiculat si numele domniei sale, in calitatea de presedinte al Romaniei".

Joi, procurorii DNA Constanta au dispus inceperea urmaririi penale in cazul lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru trei infractiuni de santaj, barbatul fiind cercetat in dosarul presupusei santajari a lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu.