Mihai Razvan Ungureanu a sustinut marti seara, in cadrul emisiunii "Jocuri de putere" de la Realitatea Tv, ca presedintele Traian Basescu a primit informatii din partea partea Serviciului Roman de Informatii (SRI) si a Serviciului de Protectie si Paza (SPP) cu privire la cazul Bercea Mondial.

Intrebat daca seful statului a fost informat cu privire la cazul Bercea, presedintele partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a raspuns: "Sigur ca da". "In momentul in care stii ca ai o vulnerabilitate langa tine, care a fost exploatata de interlopi, nu-mi imaginez ca presedintele nu a solicitat informarea sau ca nimeni nu a incercat sa-l protejeze", a spus Ungureanu, potrivit realitatea.net.

Cat despre scandalul in care este implicat fratele lui Traian Basescu, Mihai Razvan Ungureanu a spus ca este "o situatie delicata". "E o situatie delicata, e vorba de frate. Nu e o chestiune de politica de joasa speta! Este un scandal in care presedintele este victima", a afirmat el.

"Presedintele Romaniei este o persoana cu enorme responsabilitati si esti obligat sa-i oferi protectie. Presedintele este beneficiar de informatii indiferent de vulnerabilitatile sale. Radacinile acestei situatii se aseaza in felul in care a tratat clasa politica chestiunile legate de informatiile clasificate. Pachetul de legi privind siguranta natioanala nu a fost aprobat. Din 1991 legile care sunt esentiale pentru o Romanie sigura nu au trecut in Parlament", a spus senatorul Mihai Razvan Ungureanu.