Presedintele Traian Basescu a declarat marti, la B1TV, ca probabil ii va respinge miercuri pe Claudiu Manda si Rozalia Biro, propunerile premierului pentru functiile de ministru delegat pentru Buget, respectiv ministru al Culturii.

"Mai astept pana maine, in speranta ca daca Ponta nu intelege ca un ministru nu poate fi un domn care s-a ocupat de casa de cultura a studentilor si o doamna care nu stie limba romana nu voi avea ce face, in principiu ii voi respinge", a declarat Traian basescu.

Presedintele a precizat ca "mai este o varianta, poate cei doi isi dau seama ca e caciula prea mare pentru portofoliile acestea".

Presedintele Traian Basescu i-a cerut public vineri premierului Victor Ponta sa transmita doua noi nume pentru portofoliile Bugetului si Culturii, considerand ca primele propuneri transmise la Cotroceni, Claudiu Manda si Rozalia Biro, sunt nepotrivite pentru functiile de ministru al Culturii, respectiv ministru delegat pentru Buget. Presedintele a motivat ca nu a recurs la optiunea respingerii nominalizarilor prin faptul ca are "o mare ingrijorare, cunoscand marfa, pe premier" si ar fi riscat ca acesta "sa faca doua nominalizari mai proaste".

Premierul Victor Ponta a caracterizat solicitarea presedintelui Traian Basescu de a retrage nominalizarile la ministerule Culturii si la Buget, Rozalia Biro si Claudiu Manda, drept "discurs de carciuma". "Discursul dl Basescu a fost un discurs de carciuma sau de emisiune de scandal", a spus Ponta, intr-o interventie la Antena 3 in care a precizat ca nu va retrage aceste nominalizari.