Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, a declarat marti seara, la Antena 3, ca daca Dan Voiculescu va fi condamnat in dosarul ICA va fi vorba de a doua condamnare politica din Romania, dupa cea a lui Adrian Nastase.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Daca Dan Voiculescu va fi condamnat, va fi al doilea condamnat politic dupa Adrian Nastase", a spus purtatorul de cuvant al PSD, invitat in emisiunea lui Mihai Gadea.

Acesta a argumentat ca, avand in vedere presiunea mediatica din jurul acestui caz, poate exista "banuiala publica" ca procesul ar putea fi influentat or, in astfel de cazuri, "completul de judecatori trebuie sa fie mai scrupulos de cinci ori decat de obicei" si "trebuie sa administrezi probe aproape pana la absurditate".

La inceputul emisiunii, Mihai Gadea a acuzat din nou "propaganda fascista" pro-Basescu: "Puteti sa faceti lucruri ingrozitoare, sa bagati oameni nevinovati la inchisoare. Intre noin oamenii de aici, si cei de acasa exista relatii puternice, si o sa traim ziua in care se va vedea de unde a luat bani Lazaroiu, de unde a luat bani Basescu", a acuzat Mihai Gadea.

Mircea Badea, invitat in emisiune, i-a replicat: "Tie iti e scarba de Lazaroiu (fostul consilier prezidential), mie imi e scarba de Vasilcoiu", referire la Cristian Vasilcoiu, ziarist la B1 TV.

Cineva din studio intreaba "Cine este", iar Mugur Ciuvica replica: "E o terminatie de nume".

"E un basist", raspunde Mircea Badea, declarandu-se deranjat de faptul ca a ajuns "coleg de breasla cu toate laturile".

Mihai Gadea s-a intrebat "de unde stiu toti propagandistii basist care va fi verdictul in dosarul Telepatia" si "ce va urma" daca "acest abuz va fi tolerat".

Dupa care a raspuns tot el: "Maine poate fi oricare dintre noi, noi astia 20 de milioane. Fara reactie astfel de abuzuri vor continua".

"Propaganda fascista care il slujeste pe Traian Basescu stie verdictul dinainte", a continuat Gadea, sustinand ca inculpatii in dosarul ICA nu au avut dreptul sa se apere, in conditiile in care au fost respinse toate contestatiile avocatilor.

Un fost expert denunta presiuni asupra angajatei DNA care a facut expertiza in dosarul ICA

In emisiune a intervenit la un moment dat un "fost specialist DNA", prezentat initiat ca fiind "seful" expertilor DNA, Dumitru Gheorghiu, si care a afirmat ca asupra unei foste colege de-a lui, care a facut expertiza in dosarul ICA, s-au facut presiuni mari.

"In sediul DNA o doamna expert fata in fata cu acest raport, in dosarul Voiculescu, lucra si plangea. Am intrebat-o de ce plangi. Mi-a spus ca procurorul de caz a venit la ea si i-a spus sa termine raportul pana dimineata pentru ca altfel va avea de-a face cu el si se temea ca va fi data afara", a declarat acesta.

"In mod firesc un complet de buna credinta, la o asemenea afirmatie extrajudiciara facuta de dl Gheorghiu in legatura cu presiuni facute asupra expertului, care pe langa faptul ca era presat nici nu era de specialitat, in mod normal judecatorul ar trebui sa repuna dosarul in dezbatere si sa cerceteze daca ce spune dl Gheorghiu este adevarat sau nu", a intervenit Dan Sov.