Candidatul PNL - PDL pentru alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca Romania se indreapta, cu Victor Ponta si PSD, spre "feudalizarea" si "baronizarea" tarii.

Acesta a aratat ca primul ministru "de fiecare data cand un baron PSD a fost arestat de procurori a declarat ca e nevinovat si e alaturi de colegul de partid", iar social-democratii "au votat NU de fiecare data cand procurorii au cerut anchetarea unui deputat sau ministru PSD".

"Este trist dar adevarat ca in ultimii ani, in loc sa ne indreptam spre un stat de drept, vedem din ce in ce mai des ca ne indreptam spre feudalizarea Romaniei, spre baronizarea Romaniei. E o directie pe care nu mi-o doresc, nu imi doresc o Romanie care se intoarce intr-o zona de feudalizare de cea mai proasta speta", a spus Iohannis, afirmand ca, in ceea ce il priveste pe el, nu va apara pe nimeni sa fie cercetat de justitiei.

"Voi garanta ca Romania nu numai ca va ramane un stat de drept, isi va consolida statul de drept", a subliniat candidatul Aliantei Crestin Liberale.

Klaus Iohannis a precizat ca, in campania pentru prezidentiale, se bazeaza pe tineri, care "trebuie sa inteleaga ca votul lor e important": "Este exact categoria de nehotarati pe care contez".

In ceea ce priveste Tinutul Secuiesc, Klaus Iohannis a precizat ca "regionalizarea, daca se va face vreodata, poate fi doar una administrativa", in conditiile in care "o regionalizare etnica nu se poate face in Romania".

"Daca regionalizarea se face suprapunand granita regiunii peste o granita interetnica acest lucru nu da rezultate. Sunt adeptul statului national unitar Romania. Nu cred in regionalizare pe criterii etnice", a precizat Iohannis.

Despre Traian Basescu

  • In Romania a venit timpul pentru o noua formatiune, o mare formatiune politica de centru dreapta, nou PNL rezultat din fuziunea PNL cu PDL
  • Acest proiect nu e gandit pentru a explica trecutul, nu se refera la unele greseli si unele reusite care au fost, ci e creat pentru a schimba politica in Romania
  • Acest proiect a fost creat de  noi si nu a avut nevoie de binecuvantarea nimanui
  • Fuziunea dreptei nu e un proiect impotriva lui Traian Basescu, cum acest proiect nu e cu Traian Basescu. E un proiect fara Traian Basescu
  • Politicianul Traian Basescu nu e parte in nicio faza din acest proiect
  • Nu avem nicio problema si nu avem nimic de impartit. Ultima oara am vorbit cu Traian Basescu undeva prin 2008, inainte sa ma refuze cand am fost propus premier cu o majoritate de 60%
  • Noi, eu,  nu am creat acest partid ca un partid anti-Basescu cum nu l-am creat ca un partid pro-Basescu
  • Dupa zece ani de Traian Basescu, e o noua abordare pentru politica, cu un viitor fara Traian Basescu