Crin Antonescu si Victor Ponta au avut, luni seara, la Realitatea TV, un schimb de replici privind relatia pe care au avut-o in USL si care a evoluat, potrivit lui Ponta, de la mare prietenie la mare ura si inapoi, dar si relatia cu Basescu, Antonescu spunand ca nu l-a urat, in timp ce Ponta a afirmat contrariul.

Ponta si Antonescu - de-a lungul aventurii USLFoto: Colaj foto

"Am avut o relatie foarte buna cu domnul Tariceanu, dar mai putin tumultoasa. Cu domnul Antonescu am fost de la mare prietenie la mare ura si inapoi, dupa personalitatea fiecaruia", a spus Ponta, care a intervenit telefonic intr-o emisiune laRealitatea TVin care era intervievat Crin Antonescu.

"Eu nu am urat, sa stiti ca nu urasc pe nimeni. Nu l-am urat nici pe Basescu. Imi interzice confesiunea mea de crestin-ortodox, ceea ce cred ca dumneavoastra intelegeti foarte bine", a replicat Antonescu. "Eu pe domnul Basescu recunosc ca pot sa spun ca-l urasc, da", a spus Ponta, citeaza Mediafax.

Discutia dintre cei doi despre ura a pornit de la o serie de asertiuni legate de persoana actualului presedinte. "Important e ca in Romania nimeni care va fi in locul lui Traian Basescu sa nu mai faca nimic din ce a facut Traian Basescu", afirmase, anterior, Antonescu.

Ponta, la Realitatea TV

  • Noi ne-am despartit dupa trei ani, domnul Antonescu fiind convins ca eu sunt omul lui Basescu, eu fiind convins ca domnul Antonescu are o intelegere cu Basescu, nu pot decat sa-mi exprim o speranta: ca amandoi ne-am inselat. Eu cred ca Traian Basescu este cel mai mare rau de care a avut parte Romania dupa 1990 incoace. Am rupt USL dintr-o dezinformare de ambele parti. 
  • "Eu cred ca oricine va fi presedinte din decembrie nu va mai avea puterea lui Traian Basescu si asta e un lucru foarte bun. Teama mea e ca Traian Basescu sa nu ramana cu putere din decembrie, el ca persoana. 
  • Traian Basescu a avut mult prea multa putere si a folosit-o rau si oricine are atata putere la un moment dat o foloseste in sens negativ. 
  • Mi-e teama de un singur lucru, sa nu ramana tot Traian Basescu, fara sa fie presedinte, cu mai multa putere decat merita un om care a fost demis in 2012 la un referendum de care nici Crin Antonescu nu s-a dezis
  • Eu cred ca viitorul presedinte nu va mai avea puterea lui Traian Basescu. Mi-e dor de USL si de vremurile acelea frumoase. Eu pe domnul Basescu, pot sa spun ca il urasc