Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni, la emisiunea "Sub semnul intrebarii" de pe B1 Tv, ca USL a pregatit foarte prost in 2012 suspendarea presedintelui Traian Basescu din functie, aratand ca toata procedura a fost inutila, la limita Constitutiei si nu trebuia realizata. Iohannis a admis insa ca la acel moment a fost de acord ca deputatul din partea FDGR, Ovidiu Gant, sa voteze pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu.

Klaus Iohannis la B1 TVFoto: Captura B1TV

'Toata actiunea a fost la limita Constitutiei si nu trebuie sa confundam fondul problemei cu forma. Intreaga procedura a fost, dupa parerea mea, absolut inutila si prost inspirata. Nu trebuia facuta nici suspendarea, nici referendumul. Nu a avut nimeni de castigat de acolo. USL a pregatit-o foarte prost, a informat foarte prost, au facut niste pasi care au fost extrem de rapizi si prost pregatiti, iar fondul problemei, daca se voteaza pentru sau contra la momentul respectiv, a fost discutat in conducerea Forumului German si s-a hotarat ca domnul Ovidiu Gant sa voteze pentru suspendare', a declarat, la B1 Tv, Iohannis, citeaza Agerpres.

El a aratat ca la acel moment a fost de acord ca deputatul din partea FDGR, Ovidiu Gant, sa voteze pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu.

De asemenea, a precizat ca reactiile partenerilor externi ai Romaniei cu privire la actiunea din 2012 au aparut ca urmare a vitezei cu care s-au derulat evenimentele si a lipsei de informare.

'Ceea ce s-a intamplat la noi in acea faza a fost intrarea intr-o vrie care a fost absolut de neinteles pentru partenerii nostri pentru ca niciodata nu s-a procedat cu o asemenea viteza, cu demiteri de presedinti de Camera, cu schimbari. Intreaga procedura a fost foarte netransparenta pentru partenerii nostri', a explicat Iohannis.

El a mai precizat ca regreta actiunea din 2012, aratand ca in situatia in care s-ar face o reevaluare a acesteia, s-ar constata ca nu trebuie votat asa ceva.

Pe de alta parte, liderul PNL a afirmat ca Traian Basescu a fost si este cel mai influent personaj din viata politica. De asemenea, el a sustinut ca cele doua mandate ale sefului statului au 'pornit cu foarte multa speranta' si ca unele incercari au fost bune, dar rezultatele au fost dezamagitoare.

Despre acuzele ca s-a intalnit cu Dan Voiculescu la Grivco

Liderul liberal a fost intrebat inca o data daca s-a intalnit cu Dan Voiculescu la Grivco si a negat orice intalnire. In emisiune, a intervenit telefonic Codrut Seres, fost ministru si lider al Partidului Conservator, care a sustinut ca l-a intalnit la sediul Grivco. Iohannis a a negat si a cerut probe.

"Povestea cu Grivco a fost adusa atunci in discutie de presedintele Traian Basescu pentru a-si motiva un gest politic. Povestea cu Grivco se reia acum in mod interesant. Nu am fost niciodata la Grivco, nici acum nu stiu unde e, dar nici nu ma intereseaza, cum nici nu m-au interesat daca au avut loc astfel de intalniri de taina", a declarat Iohannis.

Codrut Seres a sustinut ca s-a intalnit in hol la Grivco cu Klaus Iohannis, in 2009 cand se discuta despre nominalizarea unui premier. Iohannis a replicat ca e vorba de o minciuna., potrivit Agerpres.

In schimb, Seres a precizat ca de fata mai erau si alte persoane, respectiv cei de la receptie si de la secretariatul lui Voiculescu.

'Cu cine as fi venit acolo? (...) As fi venit cu trenul sau cu autocarul?', l-a intrebat liderul PNL pe fostul ministru al Economiei, care a replicat ca el nu este sofer si nici altfel de persoana care sa se uite cu ce a venit.

Mai mult, Iohannis i-a cerut cinci nume pentru verificari.

'Verificati dumneavoastra. Inca mai sunt persoane care v-au vazut si daca insistati in perioada imediat urmatoare, probabil incitati si de aceasta discutie o sa mai apara declaratii', a afirmat Seres, la B1 Tv, mentionand si ca in 2009 era angajat la Grivco.

Liderul PNL a a precizat ca afirmatiile lui Seres sunt neadevarate. 'Nici poveste de o asemenea intalnire', a afirmat Iohannis.