Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, la Antena 3, ca ca declaratia presedintelui Traian Basescu privind acordarea de arme Ucrainei reprezinta "un gest de iresponsabilitate" si ca a fost "sanctionat de toata lumea" pe plan international. Ponta sustine ca presedintele Basescu a fost "tras de maneca" de catre presedintele francez Hollande.

"Declaratia presedintelui privind acordarea de arme Ucrainei este un gest de iresponsabilitate, un lucru foarte grav, care a fost sanctionat de toata lumea. N-ai voie sa faci asa ceva pana nu te consulti cu toti aliatii Nu poti sa spui despre un personaj de pe scena internationala ca este "bolnav", asta tine de regulile diplomatice. In momentul in care ai o functie cu asemenea grad de reprezentare, trebuie sa fii sigura ca vorbesti in numele celor 20 de milioane de romani. Credeti ca 20 de milioane de romani vor sa spuna "ala este nebun, ala este bolnav, ala este slab", a declarat premierul la Antena 3.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, dupa o sedinta CSAT, presedintele a precizat ca Romania isi doreste sa participe in calitate de "stat coordonator" in proiectul fondului NATO de sprijin pentru Ucraina in domeniul apararii cibernetice.