Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni seara, la TVR 1, ca este 'un suporter prin definitie' al suspendarii lui Traian Basescu, insa problema trebuie abordata 'rational' pentru ca nu cumva demersul sa il ajute pe actualul sef al statului, potrivit Agerpres.

'Eu sunt un suporter al suspendarii lui Traian Basescu prin definitie. (...) Primul raspuns la intrebarea dvs, un raspuns emotional, ar fi instantaneu 'da', numai ca trebuie sa avem o abordare rationala si pragmatica. (...) Trebuie sa vedem daca o noua procedura de suspendare este utila in primul rand poporului roman. (...) Eu nu stiu daca acest demers e benefic romanilor, nu stiu daca e interesant sau benefic ca Traian Basescu sa redevina actor cu mainile libere in campania electorala', a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, este nevoie de o abordare rationala pentru ca nu este imposibil ca, in urma acestui demers, Victor Ponta sa fie ales presedinte, dar sa stea 'pe tusa'.

'Trebuie sa ne gandim cu totii la o varianta care nu este imposibila. S-ar putea Curtea Constitutionala, asa cum s-a mai intamplat, la o solicitare a lui Traian Basescu, daca referendumul nu va trece, pentru ca este foarte greu sa treaca cu actuala legislatie, adica sa fie prezenti zece milioane si ceva de romani la vot (...) sa ne trezim dupa ce pica si referendumul asta, indiferent cand va fi, pe 2, pe 16, sa faca Traian Basescu o cerere la Curte sa spuna 'eu am fost suspendat vrei trei luni de zile prin 2012, inca o luna acum' si sa ne trezim ca impartim martisoare prin tara cu Basescu la Cotroceni, cu Ponta ales presedinte si care o sa stea pe tusa, ceea ce este foarte posibil', a spus Dragnea.

Intrebat daca are PSD de castigat din noul demers de suspendare a presedintelui Traian Basescu, acesta a punctat ca nu vede 'niciun castig politic'.