Directorul SRI George Maior a declarat, joi seara, la TVR1, ca din punct de vedere legal SRI nu are nicio incompatibilitate in ceea ce priveste legea romana, care este adaptata standardului european, pe doua domenii semnificative: Politic (Parlament, Guvern) si Justitie. Maior spune ca a fost in Parlament acum circa 4-5 luni in fata Comisiei de control a SRI pe tema ofiterilor acoperiti si nu au fost probleme.

George Maior la TVR 1Foto: Captura TVR1

"Exista comisii parlamentare referitoare la controlul servciilor de informatii. nu este nicio problema din punct de vedere al unui serviciu sa se prezinte cu orice chestiune in fata unei comisii parlamentare. Acum 4-5 luni chiar am fost chestionat in comisia de control asupra ofiterilor acoperiti si nu au fost probleme", a declarat Maior.

Intrebat de ce anume ar trebui sa se teama romanii, acesta a explicat ca nu e cazul ca ei sa se teama de o amenintare de tip militar, in contextul in care Romania face parte din NATO, avand 'toate garantiile de securitate din punct de vedere militar asigurate'. 'Pe de alta parte, un conflict la granitele unui stat trebuie sa reprezinte un motiv de ingrijorare serioasa din ratiuni economice, umanitare, sociale, (...) legate de capacitatea unui stat de a avea cooperare dincolo de granitele sale in aceasta zona turbulenta, plus alte elemente de ordin intern, politic mai sofisticate', a mai spus George Maior.

Mihai Razvan Ungureanu, fost director SIE, la B1 TV: Este interzis prin lege ca ofiterii activi sa se implice in actiuni politice/ Nu poti trimite in strainatate un spion sub acoperirea de magistrat. Este ilegal

Fostul director SIE Mihai Razvan Ungureanu a declarat, joi seara, in emisiunea "Sub semnul intrebarii" de pe B1 TV ca este interzis prin lege ca ofiterii activi sa se implice in actiuni politice. "Cat am fost director SIE, niciun nume al candidatilor de azi nu a trecut pe sub ochii mei. Dar va spun un lucru, ofiterii activi nu au voie prin lege sa se implice in actiuni politice", a spus Ungureanu.

"Avem tot interesul ca ofiterii activi sa nu se implice in politica, nu poti fi la dubla comanda. Ca fost director SIE, stim bine ca nu exista ofiteri care sa activeze in Romania", a adaugat Mihai Razvan Ungureanu.