Fostul director SIE Mihai Razvan Ungureanu a declarat, joi seara, in emisiunea "Sub semnul intrebarii" de pe B1 TV ca este interzis prin lege ca ofiterii activi sa se implice in actiuni politice. "Cat am fost director SIE, niciun nume al candidatilor de azi nu a trecut pe sub ochii mei. Dar va spun un lucru, ofiterii activi nu au voie prin lege sa se implice in actiuni politice", a spus Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu, la B1TVFoto: Captura B1TV

"Avem tot interesul ca ofiterii activi sa nu se implice in politica, nu poti fi la dubla comanda. Ca fost director SIE, stim bine ca nu exista ofiteri care sa activeze in Romania", a adaugat Mihai Razvan Ungureanu.

Acesta a dat si un exemplu spunand ca un ofiter al unui serviciu secret nu poate fi trimis in strainatate sub acoperirea de magistrat deoarce este ilegal. "Daca el ajunge insa magistrat al statului respectiv, bravo lui atunci", a adaugat MRU.

Directorul SRI George Maior a declarat, joi seara, la TVR1, ca din punct de vedere legal SRI nu are nicio incompatibilitate in ceea ce priveste legea romana, care este adaptata standardului european, pe doua domenii semnificative: Politic (Parlament, Guvern) si Justitie. Maior spune ca a fost in Parlament acum circa 4-5 luni in fata Comisiei de control a SRI pe tema ofiterilor acoperiti si nu au fost probleme.

"Exista comisii parlamentare referitoare la controlul servciilor de informatii. nu este nicio problema din punct de vedere al unui serviciu sa se prezinte cu orice chestiune in fata unei comisii parlamentare. Acum 4-5 luni chiar am fost chestionat in comisia de control asupra ofiterilor acoperiti si nu au fost probleme", a declarat Maior.