Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat sambata seara, la Antena 3, ca nu va ezita sa sustina o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu daca exista toate argumentele si costurile pentru tara sunt "acceptabile", adaugand insa ca este necesara totusi atentie pentru ca Basescu sa nu aiba astfel un al treilea mandat.

Victor Ponta la Antena 3Foto: Captura Antena 3

Intrebat daca va sustine o noua suspendare a presedintelui Basescu, Ponta a raspuns: "Daca avem toate argumentele si daca avem costuri pentru tara acceptabile, nu voi ezita sa fac acest lucru". "Cel mai important lucru este insa sa avem grija ca nu cumva sa avem un al treilea mandat al lui Traian Basescu, sub un alt nume", a mai spus el, potrivit Mediafax.

Victor Ponta: A fost o intamplare faptul ca lansarea la prezidentiale a fost de ziua mea

Premierul a mai declarat la Antena 3 ca a fost o coincidenta faptul ca si-a lansat candidatura la prezidentiale de ziua sa de nastere.

"Cum a fost cu ziua mea? A fost o intamplare. Sa ma credeti ca n-am aranjat ca 20 septembrie sa pice sambata, nu am asemenea puteri. S-a intamplat. Aveam doua optiuni, pentru ca un eveniment de acest gen se poate organiza doar sambata si aveam optiunea 13 sau 20 de septembrie. In momentul in care am spus 13, sper ca va imaginati cum a sarit toata lumea si a zis: 'Nu 13! Nu ai cum sa te lansezi pe 13!' Si am zis: 'Vedeti ca cealalta varianta este ziua mea'. Bun si care e de fapt problema?", a explicat el, potrivit Agerpres.

De asemenea, Ponta a sustinut ca a ales Arena Nationala pentru lansarea sa pentru ca acest loc ii aminteste de lansarea Uniunii Social Liberale (USL) din urma cu doi ani.

"Am ales acest loc de lansare si pentru ca imi aduce aminte, si cred ca foarte multor cetateni ai Romaniei, de faptul ca in urma cu doi ani, e drept, eram in formula completa - alaturi de Daniel Constantin, de Liviu Dragnea, era si Crin Antonescu atunci. Tot in acelasi loc (...) am lansat de fapt nu doar un proiect politic USL, ci o schimbare si un proiect national care se poate concretiza in 16 noiembrie", a spus el.

"Pana la urma, (Arena Nationala - n.r.) este si un loc potrivit pentru evenimente de acest gen. (...) Am vazut cineva, un contracandidat zicea de Ceausescu care isi lansa... Din cate tin eu minte si ma pricep la istorie mai bine decat doamna care zicea lucrul acesta, Ceausescu la Sala Palatului isi facea Congresele. Deci, sa vedem cine-si face la Sala Palatului, ca sa vedem cine se ia dupa Ceausescu", a mai afirmat seful Guvernului.

Presedintele Partidului Miscarea Populara, Elena Udrea, a declarat sambata, la Bistrita, cu ocazia unei vizite la targul de produse agricole "Toamna bistriteana", ca lansarea candidaturii pentru alegerile prezidentiale a liderului PSD Victor Ponta arata dispretul pe care acesta il are fata de oamenii care asteapta o buna guvernare si locuri de munca.

Intrebata despre lansarea propriei candidaturi, Elena Udrea a spus ca aceasta va avea loc in 28 septembrie, la Sala Palatului, unde vor participa colegii de partid si sustinatorii sai, insa a apreciat ca aceasta va fi una "rezonabila" si "decenta".