Premierul Victor Ponta a negat, joi seara, la Romania TV, ca a facut presiuni asupra postului public de televiziune si asupra directorului Stelian Tanase. Acesta il acuza pe Tanase ca a transformat televiziunea publica in "postul Opozitiei" si ca l-a oprit doar "sa tot vina la mine in birou si sa-mi spuna cat de mult ma iubeste".

Victor Ponta si Stelian TanaseFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
  • Nu am facut presiuni la TVR, nici asupra domnului Tanase si nici asupra domnului Nistorescu fiindca ii stiu ce fel de oameni sunt si ca nimeni nu-i poate influenta. 
  • Ma bucur insa de faptul ca l-am oprit pe pe domnul Tanase sa vina mereu la mine in birou si sa-mi spuna cat de mult ma iubeste, ce mult vrea sa ma sustina...
  • Avem de multi ani personaje media care sunt fiare pe ecran, iar apoi vin la tine si-ti zic "putem sa o rezolvam". Eu le raspund mereu "nu, nu avem ce rezolva". Cred ca mass-media e mass-media, iar guvernul e guvern.
  • Tanase a venit la mine in birou dupa ce a fost pus acolo la propunerea domnului Antonescu, iar apoi acesta nu l-a mai sustinut.
  • Cand am verificat ultima data cifrele, Domnul Tanase nu a facut decat sa mareasca datoria
  • Nu ma mai suporta de cand a venit la mine si mi-a cerut sa amrim taxa radio si eu i-am zis ca nu. A mai venit ca sa platim de la guvern datoriile pe nu stiu ce campionate de fotbal si i-am spus ca nu putem plati din bani publici.
  • Sunt convins ca domnul Tanase va asigura independenta postului pana la alegeri.
  • Oricum, TVR e postul opozitiei fiindca acolo sunt invitati mereumdomnul Basescu, domnul Iohannis, doamna Monica Macovei...mai ramane si doamna Udrea sa fie invitata.
  • E foarte bine ca sprijina Opozitia, dar e prost ca platim toti pentru ea. Se putea si cu bani mai putini.
  • Televiziunea publica are un buget anual in jur de 150 de milioane de euro anual, deci mai mare decat toate celelalte posturi comerciale generaliste la un loc

Presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase, si-a reluat miercuri, in cadrul unor audieri de la Parlament, acuzatiile ca asupra Televiziunii publice se fac presiuni politice si a afirmat ca Televiziunea publica e "ca Titanicul" - gaura produsa de iceberg creste, in conditiile in care "i s-a spus" ca in acest an electoral sa nu ia masuri in privinta datoriilor enorme ale institutiei.

Potrivit Paginademedia.ro, Stelian Tanase a spus, in parlament, ca "mi s-a cerut in mod direct sa-i scot pe Sorin Avram si Cornel Nistorescu. Cu subiect si predicat. (...) Este un lucru grav, in momentul in care mi s-a cerut de catre dl. Cornel Calota sa fac acest lucru am decis sa ies public."

Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV) a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 in privinta datoriei de aproximativ 4,5 milioane de euro pe care conducerile care s-au succedat la sefia SRTv nu au recuperat-o de la regia de publicitate Splendid Media, scrie Mediafax.

Sesizarea a fost depusa, marti, de SPUSTV, sindicatul reprezentativ din TVR, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, dupa cum a declarat joi, pentru Mediafax, Dragos Bocanaciu, presedintele sindicatului.

In sesizarea inaintata prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 de catre SPUSTV, prin reprezentantul sau legal Dragos Bocanaciu, sindicatul atrage atentia privind "posibile infractiuni de neglijenta in serviciu in sensul de a nu dispune efectuarea demersurilor juridice, in vederea urmaririi debitorilor societatii, pentru care in ultimii 3 ani s-a produs un prejudiciu estimat de peste 21.000.000 lei (aproximativ 4,5 milioane de euro, n.r.)".

"Pana in momentul de fata nu s-a dispus actionarea in instanta privind recuperarea sumelor datorate Societatii Romane de Televiziune de societatea Splendid Media", se spune in sesizarea depusa la Parchet.