Elena Udrea a declarat marti seara ca fostul sau sot, despre care un martor a afirmat ca ar fi primit mita "8-9 milioane de euro" in dosarul Microsoft, este un om care era implicat in afaceri cu mult inainte de casatoria lor si care raspunde personal pentru activitatea sa.

Intrebata cum vede faptul ca numele lui Dorin Cocos apare in dosarul Microsoft, Elena Udrea a subliniat ca principiul ei este "Fiat justitia, et pereat mundus". Ea a explicat ca fostul sau sot era om de afaceri cu mult inainte de casatorie.

"Activitatea lui e una pentru care raspunde personal", a subliniat Elena Udrea, notand insa ca acest dosar arata realitatea oculta dintre mediul de afaceri, clasa politica si institutii din Romania.

Un martor audiat de DNA in dosarul licentelor Microsoft le-a declarat anchetatorilor ca omul de afaceri Dorin Cocos si primarul orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, au primit "opt-noua" milioane de euro, respectiv "circa trei milioane de euro", pe durata derularii contractelor.

Declaratiile martorilor sunt prezentate in documente ale procurorilor anticoruptie, aflate printre cele prin care se cere aviz pentru inceperea urmarii penale a noua fosti ministri, in acest dosar.