Monica Macovei crede in scenariul ca Rusia ar putea deplasa trupe la Bucuresti in doua zile. Candidatul independent la Presedintie spune la RFI ca SUA si tarile vest-europene ar trebui sa-si intareasca prezenta in Romania din punct de vedere economic, politic si militar.

Monica Macovei precizeaza ca "Romania este cap de pod. La granita de est a Romaniei avem un razboi, avem un conflict, avem agresiunea Rusiei in Ucraina si Crimeea. Drept care Romania este situata exact la granita cu o zona posibil nedemocrata. Spun posibil, sa zic frumos. Si atunci cand esti la o astfel de granita, tu tara democratica Romania, la o granita cu o tara in pericol, cu un conflict sau cu nedemocratie, atunci e foarte legitim sa ceri statelor democrate sa te ajute, sa te sprijine, sa te faca un pilon puternic al democratiei".

Candidatul la Presedintie vrea o prezenta occidentala mai mare in Romania: "Eu va spun ce trebuie facut: le spunem americanilor, le spunem occidentalilor ca suntem la granita unui razboi si la granita posibila cu Federatia Rusa si atunci investiti in Romania economic, politic si militar. Intariti Romania, intariti Romania democrata! La fel au facut americanii in Israel si la fel au facut in Coreea de Sud, dupa ce Coreea de Nord a fost luata de comunisti, au intarit vecinul, granita, capul de pod, Coreea de Sud".

Continuarea pe www.rfi.ro.