Traian Basescu a afirmat luni seara, la Realitatea TV, ca Sebastian Ghita este "extrem de inteligent" si are "o mare sustinere" dar este "mai periculos" decat a fost Sorin Ovidiu Vintu deoarece este convins ca "pune presedintele Romaniei".

El a fost intrebat de Rares Bogdan ce parere are despre "generatia Ghita". Este "mult mai periculoasa, pentru ca e mai perfida", a raspuns Traian Basescu.

Intrebat daca l-a cunoscut pe Sebastian Ghita, Basescu a raspuns "o data", iar discutia a fost "scurta".

"Este evident ca are, a avut o mare sustinere, l-am gasit cu contracte si la EADS, si la STS, peste tot", a continuat seful statului, dar in momentul in care a fost intrebat de unde are aceasta sustinerea, a ridicat din maini si a spus "vom vedea".

In schimb, "foarte interesant e ca s-a extins enorm la vedere sau ascuns", a precizat presedintele.

Rares Bogdan l-a intrebat daca Sebastian Ghita este mai periculos decat erau oamenii de afaceri care au finantat partide politice in trecut.

Este "foarte periculos, el acum e convins ca pune presedintele Romaniei. Aia nu s-au bagat in politica, asta s-a bagat in politic, merge prin institutii , striga, toti ii stiu de frica", a precizat Traian Basescu.

Acesta considera ca Sebastian Ghita este "mult mai periculos decat Vintu" in conditiile in care SOV "era pe fata, furase pe fata, facea politica functie de interesele lui financiare".

Despre cazul Mechel

  • Statul roman trebuie sa stea cu ochii pe afacerea Mechel, patru combinate vandute cu 230 de lei
  • (In acest caz) crei sa iti scoti banii de undeva din taierea tuturor echipamentelor si vanzarea lor la fier vechi
  • In situatii de-astea statul ar trebui sa intervina. Nu am putut avea un dialog consistent (pe aceasta tema) cu premierul Ponta
  • Poate viitorul premier sa dea o lege ca cei care opresc activitatea nu au dreptul sa o taie si statul sa aiba drept de preemptiune la pretul la care a vandut-o
  • Am vandut foarte ieftin active din economie din cauza datoriilor foarte mari

Despre Loteria Romana

  • Este un proiect de 10.000  de masini, iar profitul este de 600 de dolari pe masina. O masina noua costa 10.000 de dolari
  • La 10.000 de masini cumparate le poti cumpara intre 5 si 6.000 de dolari bucata si amortizezi masina intr-un an si jumatate
  • De ce Loteria nu isi ia in leasing masinile, mai ales ca personalul care opereaza masinile e al Loteriei
  • Astept finalul lunii octombrie cand Novomatic trebuie sa plateaca primii 75 de milioane