Premierul Victor Ponta a declarat marti, la postul de televiziune RTV, ca nu se va renunta la cota unica in 2015 dintr-un motiv foarte simplu: nu este nevoie, in conditiile in care pe primele noua luni ale acestui an Romania are excedent bugetar.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta a fost intrebat cum comenteaza declaratiile lui Klaus Iohannis legate de intentia PSD de a majora taxele anul viitor. Ponta a afirmat ca programul USL prevede mentinerea cotei unice dar Iohannis nu a facut parte din USL si din acest motiv nu stie.

"Daca ramane guvernul actual - PSD, UNPR, PC si liberalii dl Tariceanu - va garantez ca in 2015 si in 2016 avem banii necesari si pentru indexarea pensiilor si pentru toate celelalte masuri sociale", a afirmat Victor Ponta, care a precizat insa ca "daca vine premierul Iohannis, nu garantez nimic, dimpotriva".

Victor Ponta a venit la emisiune insotit de ministrul Muncii, Rovana Plumb, si de ministrul pentru Buget, Darius Valcov.

Acesta din urma a sustinut ca impactul hotararilor de guvern din domeniul asistentei sociale vor avea un impact asupra bugetului pe anul viitor sub un miliarde de lei, la care se adauga majorarea pensiilor, cu un impact de 2,3 miliarde lei.

Si ministrul pentru Buget a sustinut ca nu va exista o majorare a fiscalitatii anul viitor, in conditile in care "si daca am vrea sa marim taxele nu este corect in sensul in care nu vom aduce mai multi bani la buget".

Primul ministru a precizat ca s-ar bucura daca Iohannis ar castiga procesul de incompatibilitate de la Inalta Curte, deoarece in acest fel ar castiga si ceilalti 130 de primari care sunt adusi in fata justitiei pentru acelasi gen de preocese, dintre care "vreo suta sunt ai nostri".

In opinia sa, Klaus Iohannis se lupta in acest moment cu Traian Basescu pentru "cine va fi seful opozitie" dupa alegerile prezidentiale.

Premierul Victor Ponta si-a exprimat speranta ca se va reusi si majorarea salariului minim pe economie la 1.000 de lei, in 2015.

Rovana Plumb anuntase, in mai 2014, ca, din ianuarie 2015, salariul minim pe economie va creste cu 75 de lei semestrial, pentru a ajunge la 1.200 lei in 2016.

Despre dosarul licentelor Microsoft

  • Toti banii din 2009 au ajuns pentru campania electorala a lui Traian Basescu
  • Daca (oamenii de afaceri retinuti in acest caz) vor sa stea sa fie niste martiri si sa stea in inchisori, regret, pentru ca ii cunosc foarte bine si imi pare rau de situatia asta
  • Domnii Funeriu si Vreme, pioni, au fost pusi sa semneze

Emisiunea e in desfasurare