Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca "Romania nu este rupta decat in propaganda de pe Hotnews si Gandul". Ponta a facut aceasta afirmatie intr-un moment in care comenta votul din Ardeal si Banat, spunand ca "Nu tot Ardealul si Banatul au votat cu Iohannis. Un milion de oameni m-au votat. Este enorm. Am castigat in Hunedoara, Caras-Severin, in Maramures a fost diferenta de 100 de voturi. Romania nu este rupta decat in propaganda de pe Hotnews si Gandul."

Victor PontaFoto: AGERPRES

Primul ministru a comentat protestele din tara si din diaspora, spunand ca "Nemultumirea celor din diaspora care au vrut sa voteze si nu au votat este legitima. Domnul Basescu,cel care scrie sa-l dam afara pe Corlatean, incercand sa-l ajute pe domnul Iohannis, cei de la ACL, au confiscat romanilor din diaspora aceasta tema si au transformat-o intr-o tema electorala. Este o pregatire a confiscarii acestei teme. Duminica viitoare, daca nu este un scor foarte mare, sa conteste alegerile. Este un plan ticalos conceput de domnul Basescu, in care domnul Iohannis joaca un rol. Ii asigur ca duminica viitoare nu o sa-si mai bata nimeni joc de votul lor, asa cum a fost in 2012."

Ponta a adaugat ca "Nu sunt de acord ca votul din diapora este bun si cel din tara este rau. Au fost facuti in toate felutrile romanii din tara. Ideea ca cei din afara sunt mai buni nu mi se pare corecta. Suntem toti romani si egali. Si ei trebuie sa respecte votul celor din tara. Am vazut cum este impratita Romania in doua. Nu tot Ardealul si Banatul au votat cu Iohannis. Un milion de oameni m-au votat. Este enorm. Am castigat in Hunedoara, Caras-Severin, in Maramures a fost diferenta de 100 de voturi. Romania nu este rupta decat in propaganda de pe Hotnews si Gandul."